Sağlıkta şiddet artık son bulsun!

Sağlıkta şiddet artık son bulsun!

Sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor. Son olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir doktor saldırıya uğradı. Zanlının, doktorun “sakin ve yumuşak tavrıyla durumu kendisine 2 kez izah etmesine” kızdığı öğrenildi. Burnu iki yerden kırılan doktor ameliyat

Sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor. Cezalar yeterince caydırıcı olmadığı için insan hayatına dokunan doktorlar ve sağlıkçılar şiddete maruz kalıyor. Son olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir doktor saldırıya uğradı. Görevli doktora şiddet uygulayan zanlı gözaltına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren zanlının Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alındığı ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın titizlikle devam ettiği vurgulandı.

4-1-12.jpg

DOKTORUN BURNU İKİ YERDEN KIRILDI

Şiddet olayının neden meydana geldiğinin ayrıntısına da Merhaba Gazetesi ulaştı. Edinilen bilgilere göre saldırıyı gerçekleştiren zanlı, doktorun “sakin ve yumuşak tavrıyla durumu kendisine 2 kez izah etmesine” kızdı. Zanlı, doktora kafa atarak, burnunu kırdı. Doktorun burnunun iki yerden kırıldığı bilgisine ulaşıldı. Saldırıya uğrayan doktor, hemen tedavi altına alındı. Doktor, görev yaptığı hastane olan Selçuk Tıp Fakültesi'nde ameliyata girdi.

4-2-9.jpg

VALİLİK HEMEN AÇIKLAMA YAPTI

Konya Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli doktorun fiziki saldırıya uğradığı belirtildi. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren zanlının Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alındığı ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın titizlikle devam ettiği vurgulandı.

BAKAN KOCA: ADALETİN TECELLİSİNİ BEKLİYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da saldırıya maruz kalan doktora geçmiş olsun dileğinde bulunarak, adaletin bir an önce tecellisini beklediklerini belirtti. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Saldırıya maruz kalan arkadaşımıza bütün sağlık çalışanları adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, adaletin bir an önce tecellisini bekliyoruz." ifadesini kullandı. Doktorlar ve sağlıkçılar ise artık sağlıkta şiddet olayının bitmesini istediklerini dile getirdi.

ÜMİTLERİMİZİ KIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi ise şunları söyledi: “Bizler görevinin başında sağlık hizmeti veren hekimleriz. Yaptığımız iş yaralara merhem olmak. Bugün bir doktorumuz yine bir hastasına derman olmak için görevinin başındayken bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir.

img-20230830-wa0002.jpg

Bu olay bizi derinden yaralamıştır. Ancak bu olaydan daha fazla üzen ‘bu son olsun’ temennilerine rağmen şiddet olaylarının sokakta, evde, hastanede daha çok görünür olmasıdır. Şiddeti amasız, fakatsız lanetlemek yerine şiddeti destekler yorumlar yapılması bu tür istenmeyen olayların artmasına neden olmaktadır. Hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve tüm sağlık personellerimizin çalışma isteklerini ve geleceğe dair ümitlerini kırmaya kimsenin hakkı yoktur. Basın mensuplarımızı, halkımızı bu tür olaylara duyarlı olmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum