Sağlıkta kalite artıyor

Sağlıkta kalite artıyor

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları, birliğe bağlı 23 Sağlık tesisinin Yönetici, Başhekim, Sağlık Bakım Hizmetleri ve İdari Mali İşler Müdürleri ile bir araya gelerek aylık değerlendirme toplantısını gerçekle

Her ay düzenli olarak yapılan ve altıncısı gerçekleştirilen son toplantıda hastanelerin 2017 yılı ilk 6 aylık dönemleri idari, mali ve tıbbi yönden değerlendirildi. Hastane başhekimleri tarafından hazırlanan ve toplantı öncesi genel sekreterliğe sunulan altı aylık değerlendirme raporlarının son derece olumlu olduğunu görmekten mutlu olduğunu belirten Genel Sekreter Prof. Dr. Koç, “Raporları okuduğumda, yaptığımız işlerin karşılığını aldığımızı görmüş olmanın memnuniyetini yaşadım. Toplantılarda üzerinde durduğumuz konuların çözüme kavuşturulması için hastane idarecilerimizin gayret göstermesi bu toplantıların ne denli önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Genel anlamda gayet iyi bir yolda olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Adeta hedefe kilitlenmiş roket gibi yolumuza devam etmeliyiz. Rabbim yolumuzu açık etsin inşallah'' dedi.

Gösterişten uzak, mütevazı ve hedefine kilitlenmiş bir ekip olarak vatandaşlara en nitelikli sağlık hizmeti sunma gayreti gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Yeni dönemde proje sayımız çok fazla. Bunları planlamalarımız doğrultusunda uygulamaya koyuyoruz. Fatura inceleme komisyonu kurduk, bu komisyonda yer alan arkadaşlarımız hastanelerimize giderek sizlere yol gösterecekler ve kayıpları en aza indireceklerdir. Bunun yanı sıra stok yönetim komisyonumuzu da kurduk ve faaliyete geçirdik. Bu ekipte yer alan arkadaşlarımız da hastanelerimiz depolarında bulunan tüm tıbbi cihazları kontrol ederek kullanılabilir olanlarını kayıt altına alıp ihtiyacı olan hastanelerimize göndermek sureti ile ciddi miktarda tasarruf edilmesini sağlayacaklardır” dedi.

SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

Hastane başhekimleri tarafından hazırlanan ve toplantı öncesi genel sekreterliğe sunulan altı aylık değerlendirme raporlarının son derece olumlu olduğunu görmekten mutlu olduğunu belirten Genel Sekreter Prof. Dr. Koç, “Raporları okuduğumda, yaptığımız işlerin karşılığını aldığımızı görmüş olmanın memnuniyetini yaşadım. Toplantılarda üzerinde durduğumuz konuların çözüme kavuşturulması için hastane idarecilerimizin gayret göstermesi bu toplantıların ne denli önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Genel anlamda gayet iyi bir yolda olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Adeta hedefe kilitlenmiş roket gibi yolumuza devam etmeliyiz. Rabbim yolumuzu açık etsin inşallah'' dedi. Gösterişten uzak, mütevazı ve hedefine kilitlenmiş bir ekip olarak vatandaşlara en nitelikli sağlık hizmeti sunma gayreti gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Yeni dönemde proje sayımız çok fazla. Bunları planlamalarımız doğrultusunda uygulamaya koyuyoruz. Fatura inceleme komisyonu kurduk, bu komisyonda yer alan arkadaşlarımız hastanelerimize giderek sizlere yol gösterecekler ve kayıpları en aza indireceklerdir. Bunun yanı sıra stok yönetim komisyonumuzu da kurduk ve faaliyete geçirdik” dedi.

NUMUNE GEÇİCİ KABULE BAŞLIYOR

2017 yılı Aralık ayına kadar inşaatı devam eden hastanelerin hizmet vermeye başlayacağını da vurgulayan Prof. Dr. Koç, “ Konya merkezde Numune Hastanesi’nin geçici kabulü için Cuma günü yetkililer şehrimizde olacaklar. İlçelerimizde ise Seydişehir, Ereğli, Beyşehir ve Hadim Devlet Hastanelerimizin tıbbi cihaz ve mefruşat alımlarını tamamlayarak bu yıl içinde hizmete giren Dr.Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum Çocuk Hastanemiz ve Kulu Devlet Hastanemizle birlikte toplam 7 hastanemizi halkımızın hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyleyerek hastane idarecilerini hiçbir olumsuzluktan etkilenmeden hızlı ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam etmeleri yönünde uyardı.

Açılış konuşmasının ardından 1.oturumda Tıbbi Hizmetler Başkanlığından Uzm. Turgay Güneyli ve Mali Hizmetler Başkanlığından Uzm. Kıymet Ergun’un sunumları eşliğinde değerlendirmeler yapıldı. 2. Oturumda ise Kadınhanı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Ali Çiçekler, "insan kaynakları yönetimi, verimlilik ve mali analiz ", Ilgın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Çınar, Ilgın Devlet Hastanesi’nde uygulanan personel tasarrufu ve daha kaliteli temizlik konusunda büyük başarı sağlanan " Housekeeping ( Oda Hizmetleri ) sistemi " sunumlarını yaptılar. Daha sonra soru cevap kısmına geçilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.