Sabretmenin en güzel örneği

Sabretmenin en güzel örneği

SABIR YA HACI SABIR…Gazetemiz Müessese Müdürü Rıfat Tankut’un umre için gittiği Mekke’de görüntülediği bu kare sabrın ve hoş görünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

İranlı umrecileri taşıyan yolcu otobüsünün sürücüsü, park halindeki bir aracın camını ayna olarak kullanan ve kıyafetini düzelten Mekkeli bir vatandaşı dakikalarca bekledi. Yolcu otobüsünün geldiğini görmediği için istifini bozmadan kılık kıyafetini düzelten bu hacıyı korkmaması için korna bile çalmadan uzun süre bekleyen yolcu otobüsünün ve yolcuların bu sabrı ülkemizdeki aceleci sürücülere ibret olacak nitelikte idi.
BİZDE OLSA NE OLURDU?
Rıfat Tankut, bu kareyi görüntülerken, “İlk önce otobüsün neden beklediğini fark etmemiştik.  Otobüsün önüne gelince, Mekkeli olduğu öğrenilen hacıyı gördük. Hacı park halindeki bir aracın camının karşısında kıyafetini düzeltti, başındaki poşuyu çıkartıp yeniden düzelterek bağladı. Bu arada otobüs korna bile yapmadı. Hacının işinin bitmesini bekledi. Hacı son anda otobüsü fark edince kendisi de mahcup oldu ve hemen kenara çekildi. Orada dakikalarca süren bu olay şayet bizim ülkemizde olsa idi durum herhalde biraz daha farklı olurdu. Orada yaşanan bu sabır örneğinin ülkemizdeki sürücüler ve vatandaşlara da örnek olmasını arzu ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.