Saadet Partisi  Üyesi Lütfi Yalman: Sonuç alana kadar  protestolar sürecek

Saadet Partisi Üyesi Lütfi Yalman: Sonuç alana kadar protestolar sürecek

Saadet Partisi’nin bayramlaşma programında konuşan Saadet Partisi (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, “İsrail ile ticaret tam durdurulana, Kürecik kapatılana, İncirlik sınırlandırılana kadar konuşacağız. Bıkmadan, usanmadan protestolar devam edeceğiz” dedi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, bayramın ilk günü Parti il binasında bayramlaştı. bayramlaşma programına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman’ın yanı sıra; Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, eski Karatay Belediye Başkanı Mehmet Şen eski Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan, Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

whatsapp-image-2024-04-10-at-14-50-28.jpeg
BIKMADAN USANMADAN PROTESTOLAR DEVAM EDECEK
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, Milli Görüş hareketinin, mücadelesine durmadan devam edeceğini ifade etti. Yalman, “Afganistan işgal edildi, gençlerimiz savaşmaya gitti. Bosna Hersek’te gençlerimiz şehit oldu. Çeçenistan savaşı başladı, dünyada ilk yardımı Konya Milli Gençlik Vakfı gönderdi. Irak ve Suriye için çırpınan bizdik. Filistin ve Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çeken yine biziz. Gazze’nin, Suriye’nin kurtuluşunu istiyorsak, Milli Görüş iktidarı lazım” dedi. Afrika’da bir çocuğun açlıktan ölmesinin sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu dile getiren Yalman; ayrıca şunlar kaydetti:, “54 maddeyi İsrail’e gönderiyoruz. Demek ki isteyince bir şeyler yapılabiliyormuş. Baskı geldi, bu ürünlerin İsrail’e gönderilmesi durduruldu. Neden bu kadar insan öldürülmeden bu ticaret durdurulmadı? Gazze’nin kurtuluşuna kadar gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. İsrail ile ticaret tam durdurulana, Kürecik kapatılana, İncirlik sınırlandırılana kadar konuşacağız. Bıkmadan, usanmadan protestolar devam edecek. ‘Yaşanabilir ve yeni bir dünya’ diyorsak, bizim çalışmalarımıza şiddetle ihtiyaç var. Bayramlarımızı bayram gibi kutlamak inşallah hepimize nasip olur.”

whatsapp-image-2024-04-10-at-14-26-28.jpeg
İSLAM ÜLKELERİ FİLİSTİN MESELESİNE SESSİZ KALDI!
Bayramlaşma programında konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise Türkiye’nin her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çekti. “Ekonomik ve ahlaki anlamda iyi değiliz” diyen Başkan Saydam, İslam coğrafyasının durumunun kötülüğüne vurgu yaptı. Bugün sevinçle kutlanabilecek bir bayramın geçirilmediğini aktaran Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Gazze’de binlerce kadınımız ve çocuğumuz katledildi. Zalimler, 180 günden fazla bir süredir kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor. Türkiye başta olmak üzere, birçok İslam ülkesi bu mevzuya sessiz kaldı. Eğer Filistin’e bugün yardım edilmeyecekse bir parti neden iktidar olur ki? Gerçekten bu meseleyi anlamakta güçlük çekiyoruz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-04-10-at-14-25-38-1.jpeg
KİMSE ZEVKİNDEN ÇÖPLERDEN BİR ŞEY TOPLAMAZ!
Ülkedeki sıkıntıların da arttığını kaydeden Saydam, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, Saadet Partililer olarak belki çok zengin değiliz. Ancak çok şükür kimseye muhtaç değiliz. Sorumluluğumuzun da farkındayız. Her geçen gün aileler dağılıyor. Çocuklarımız ailelerinden koparılıyor. Uyuşturucu bağımlılığı her geçen gün artıyor. Daha dün kendi mahallemizde 65 yaşındaki bir vatandaşın çöplerden karton ve plastik topladığına şahit oldum. Birileri çıkıp ekonomiyi caddelerdeki araba yoğunluğundan, AVM’lerdeki doluluktan yorumluyor. Bu durum, toplumun hepsini temsil etmiyor. Çöplerden malzeme toplayanlar da var, bunları da düşünmek zorundayız. Kimse zevkinden çöplerden bir şey toplamaz. Yakın süreçte bir seçim maratonunu daha geride bıraktık. Teşkilat olarak elimizden gelenin fazlasını yaptık.” Konuşmaların ardından partililer bayramlaştı. Bayramlaşma programına katılanlara ikramda bulunuldu.

whatsapp-image-2024-04-10-at-14-25-36.jpeg

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum