Rusya’nın Karadeniz Filosu’na 80 Savaş Gemisi Daha Eklenecek

Rusya’nın Karadeniz Filosu’na 80 Savaş Gemisi Daha Eklenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz Filosu için inşa edilen Novorossiysk limanında incelemelerde bulundu. Rusya Karadeniz Filosu Komutanı Aleksander Vitko, Putin’e verdiği bilgide NATO savaş gemilerinin Karadeniz’de kalıcı olmaya...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz Filosu için inşa edilen Novorossiysk limanında incelemelerde bulundu. Rusya Karadeniz Filosu Komutanı Aleksander Vitko, Putin’e verdiği bilgide NATO savaş gemilerinin Karadeniz’de kalıcı olmaya başladığını, menzili bin 500 kilometreyi bulan füze taşıyan denizaltıların Karadeniz Filosu’nda yer alacağını söyledi.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakının ardından Sivastopol’la koordineli kullanılması planlanan yeni üs 2016’ya kadar tamamlanacak. 2020 perspektifinde ise Karadeniz Filosu’nu ek 80 savaş gemisi ile birlikte 206’ya çıkarmak var.

Askeri taşımacılığın Kırım ve Suriye’ye Novorossiysk askeri üssünden yapılmasının planlandığını söyleyen Vitko, “Buradaki üsse uzun menzilli füze taşıyan denizaltılar yerleştirilecek. Denizaltıların üssünden ayrılışı ve hareketleri ile ilgili gizlilik bu bölgede çok daha yüksek seviyede.” dedi.

Karadeniz Filosu’na ek 80 savaş gemisinin daha 2020’ye kadar dahil olacağı bilgisini veren Vitko, “2020’ye kadar Karadeniz Filosu’nun 206 gemiye ulaşmasını bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz’de NATO üyesi olan Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’nin sınırları bulunuyor. NATO Ukrayna’nın Karadeniz bölgesinde düzenli askeri tatbikatlar yapıyor. Rusya askeri gücünün modernizasyonu için 2020’ye kadar 21 trilyon ruble (545 milyar dolar) harcama yapacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.