Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya'dan Türkiye açıklaması

Kremlin sözcüsü, yaptığı açıklamada, 'Rusya Türkiye ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi umuyor. Suriye'deki hava saldırıları aynı zamanda Türkiye'nin sınır güvenliği için yapılıyor' ifadesini kullandı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Rusya Türkiye ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi umuyor. Suriye'deki hava saldırıları aynı zamanda Türkiye'nin sınır güvenliği için yapılıyor" dedi.

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Türkiye'ye hava sahası ihlali konusunda kapsamlı ve yeterli açıklamayı yaptıklarını ancak gerekmesi halinde Ankara ile iletişimi sürdürmeye hazır olduklarını açıkladı.

Rusya ve Türkiye arasında gerilime neden olan hava sahası ihlali konusunu yorumlayan Ryabkov, Ankara'ya Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etme nedenlerine ilişkin kapsamlı ve yeterli açıklama yaptıklarını düşündüklerini belirtti. Rus yetkili, gerekmesi halinde Ankara ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını da vurguladı. 

‘BAŞKA ANLAM ARAMAYA GEREK YOK'

Ryabkov şunları söyledi: "Rus uçaklarının kullandığı üs, süzülüş yolu ve engebeli arazisi sebebiyle sadece kuzey tarafından iniş yapılmasına müsait bir coğrafi konuma sahip. İhlalin yaşandığı günde, görüş mesafesinin ve hava koşullarının iyi olmaması nedeniyle çok kısa bir süreliğine Türk hava sahasına girilmiştir. Bunda başka bir anlam aramaya gerek yok. (Türkiye'ye) yaptığımız açıklamanın kapsamlı, mantıklı ve yaşananlara açıklık getiren nitelikte olduğunu düşünüyorum. Türkiye ile bu konu hakkında iletişimi sürdüreceğiz. Onlardan yaşananları olduğu gibi değerlendirmelerini umuyoruz." (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.