Rusya: O MHP'liyi tutuklayın

Rusya: O MHP'liyi tutuklayın

Karlov, pilotu öldüren Alparslan Çelik'in Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını söyledi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, düşürülen Rus uçağının pilotunu öldüren Alparslan Çelik'in Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını söyledi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 24 Kasım'da Türk jetleri tarafından düşürülen Rus Su-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg Peşkov'u vuran grupta olduğunu söyleyen Alparslan Çelik'in Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını öne sürdü.

"ANKARA BU MHP'LİYİ TUTMAKTA HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR"

Rossiya 24 kanalına konuşan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov,"Adam televizyon kanallarına çıkıyor, gazetelere demeçler veriyor ve elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşıyor. Ama Ankara bu MHP'liyi tutuklamak için hiçbir şey yapmıyor" dedi.

Karlov ayrıca, Çelik'in tutuklanması için Moskova'nın Ankara'ya defalarca çağrı yaptığını belirtti.

IRAK TÜRKMENLERİYLE BİRLİKTE SAVAŞTI

MHP Keban eski Belediye Başkanı Ramazan Çelik'in oğlu Alparslan Çelik, 2014 ilkbaharında sınırdan önce Irak'a giderek Türkmenlerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmıştı.

BAYIRBUCAK'TA KOMUTAN RÜTBESİNE KADAR TERFİ ETTİ

Çelik buradan da 2015 yılı başlarında Suriye'ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katılmış ve 2. Sahil Tümen Komutanlığı birliklerine katılarak komutan rütbesine kadar terfi etmişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.