Ramazan'da en çok tasavvuf satıyor

Ramazan'da en çok tasavvuf satıyor

11 ayın sultanı Ramazan insanların hayatlarında bir çok alışkanlığı değiştirdiği gibi, okuma alışkanlıklarını da değiştiriyor.

Bu günlerde kitapçılar tasavvuf yönü ağır basan kitaplar ile dua kitapları ve dini anlatmaya yönelik kitapları daha çok satıyor
Konya’nın kitap okuma alışkanlığının diğer illere göre daha yüksek olduğunu söyleyen Rampalı Çarşı kitap satıcılarından Emre Karan, “Konya geçen sene internet üzerinden alınan kitaplar, dergiler ve okunan gazeteler ile Türkiye’de birinci seçilmişti. Üniversite sınavında başta YGS ve LYS birincisinin Konya’dan çıkması, SBS’de büyük başarılar elde eden öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarılar kitap okuma oranının hiç de az olmadığını gösteriyor. Çünkü ne kadar derse çalışılırsa çalışılsın kitap okumadan soruları rahatlıkla yanıtlayabilmek kolay değil. Konya’nın okuma kültürü güzel” dedi.
YAŞA GÖRE KİTAP OKUNUYOR
Kitap okuyucularının kitap seçişlerinde yaşlarının etkili olduğunu söyleyen Karan, “Okuyucularımızın okuduğu kitaplar kuşak kuşak değişiyor. İnsanların yaşlarına göre okudukları kitapların türleri değişiyor. 1980 öncesi erkek ve kadın okuyucularımız, siyasi içerikli, araştırmaya yönelik ve eski yazarlarımızdan okuyorlar. Öğretmenlerimiz genelde Türk klasikleri, yabancı klasikler ve öğrencilik yıllarında yarım kalan yanlarını tamamlaya çalışıyorlar. Şimdiki genç okurlar ise macera, aşk, vampir türü kitapları okuyor. Gençler her ne kadar kendilerine bir şey kazandırmayacak kitapları okusalar da okumanın kötü yanı yok hayal dünyalarını geliştiriyorlar” diye konuştu. Karan okurların en çok yabancı yazarları okuduğunu, Türk yazarlardan da Elif Şafak’ın, İskender Pala’nın, Ahmet Ümit’in okunduğunu belirtti.
RAMAZAN KİTAP TERCİHLERİNİ
DEĞİŞTİRDİ
11 ayın sultanı olan Ramazan ayında insanların daha çok tasavvufa yöneldiğini belirten kitap satıcısı Emre Karan, “Müslümanların 4 gözle bekledikleri 11 ayın sultanı olan Ramazan ayın insanların bazı davranışlarına kısıtlama koyuyor. Davranışları değiştiriyor. Bu ay içerisinde okuyucuların da kitap okuma alışkanlıları değişiyor. İnsanlar bu aylarda tasavvufa yönelik kitapları daha çok tercih ediyorlar. Tasavvuf kitaplarının yanında dua kitapları, Kur-an’ı Kerim, siyer kitapları ve diğer dini yönü ağır basan kitaplar daha fazla satılıyor” diye konuştu.
MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.