Projeler yarım kalmayacak

Projeler yarım kalmayacak

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya sanayisinin yatırım yapmasının önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını ifade ederek, “Konya’da başlayan hiçbir proje yarım kalmayacak” dedi.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya Sanayi Odası’nı (KSO) ziyaret etti.

KSO Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Davutoğlu, ardından KSO’nun meclis ve meslek komitesi üyeleriyle buluştu. Konuşmasında Konya sanayisinden övgüyle bahseden Davutoğlu, Konya sanayisinin yatırım yapmasının önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını ifade ederek, “Konya’da başlayan hiçbir proje yarım kalmayacak” dedi.

Konya’nın her dönemde lokomotif bir şehir olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Konya geçmişte de bugün de her dönemde ekonominin lokomotifi olmuş bir şehirdir. Konya’da yaşamak bir ayrıcalıktır. Konya’da sanayici olmak, insanlara iş imkanları sağlayarak, en güzel üretimi temin ederek güzel bir hayat standardı sağlamak açısından da özel bir yerde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONYA’NIN MÜCADELESI GURUR VERICIDIR”

Konuşmasında 15 Temmuz ihanetine de değinen Davutoğlu, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğinin, zor süreçlerin kahraman tavırlar gerektirdiğinin altını çizerek, “Konya’nın, Konya Sanayi Odası’nın ve Konya iş dünyasının 15 Temmuz ihanetine karşı birlik ve beraberlik içerisinde gösterdiği mücadele gurur vericidir” şeklinde konuştu.

“TÜM ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDIYOR”

Davutoğlu konuşmasında Konya’daki sanayi alt yapısını geliştirmek için yapılan tüm çalışmaların aralıksız devam ettiğini, kendisinin de bu çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti. Sağlıklı bir sanayi yapısı için özellikle insan kaynağı konusunda yapılan çalışmalara değinen Davutoğlu, Konya’ya bir teknik üniversite kurulacağını ve uygulamalı bir model üzerinde çalıştıklarını müjdeledi.

Davutoğlu, “İhtiyaçları karşılayacak üst düzey teknik eleman yetişmesini sağlayacak teknik üniversiteyi kazandırmak için hep birlikte çalışıyoruz. Ayrıca lojistik altyapımızı geliştirmeye, ölçek büyütmeye ve rekabet gücümüzü de her geçen gün artırmaya ihtiyacımız var” dedi.

“İSTIKRARDAN CESARET ALDIK”

Davutoğlu’nun ardından söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, sözlerine Davutoğlu’na teşekkür ederek başladı. Siyasi hayatının her döneminde Konya ile yakından ilgilendiği için Davutoğlu’na Konya sanayisi adına teşekkür eden Kütükcü, Türkiye’nin son 15 yılda çok ciddi başarılar elde ettiğini ancak çok ciddi badireler de atlattığını söyledi. İş dünyası olarak her zaman istikrardan cesaret aldıklarının altını çizen Kütükcü, “Ülke olarak gezi olayları, 17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz ihaneti, tırmandırılmaya çalışılan terör ve iç savaş senaryoları gibi çok ciddi badire atlattık. Bunları başka bir ülke yaşasaydı çok daha ağır bedeller öderdi. Ama biz millet olarak, birbirimize kenetlendik. Askerimiz cephede, milletimiz meydanlarda, iş dünyamız ve çalışanlarımız tezgahlarının başında hem hatt-ı savundu hem sathı. Biz bu direnişleri gösterirken hep istikrardan cesaret aldık. Reformlar bizi her zaman üretime motive etti” diye konuştu.

Türkiye’nin üretim ekonomisinin önemini büyük ölçüde kavradığının altını çizen Kütükcü, “Üretimimizi ve milli paramızı zayıflatmak isteyenlere rağmen, yılbaşından bu yana ülkemizde 12 yeni organize sanayi bölgesi kuruldu. Önümüzdeki 3 yıl içinde ise 20 yeni OSB daha kurmayı hedefliyoruz” dedi.

65 YENI FABRIKA ÜRETIME GEÇTI

Konya’daki yatırımlar hakkında da bilgi veren Kütükcü, 11 ayda Konya’daki yatırım teşvik belgelerinin tutarının yüzde 9.5 arttığını, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde göreve geldikleri 2013 yılından bu yana 65 yeni fabrikanın üretime geçtiğini, sanayicilere yeni yatırım alanı kazandırmak için bölgenin 5. genişleme alanındaki kamulaştırma çalışmalarına hızla devam ettiklerini kaydetti.

Konya sanayisinin sorunlarından da bahseden Kütükcü, özellikle insan kaynağı sorunu yaşadıklarını, hem yeni sanayi devrimine ayak uydurabilmek için hem de Konya’nın ikinci Marmara Havzası olma hedefine ulaşması için en kritik unsurun insan kaynağı olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmalarından ardından söz alan sanayiciler sorunlarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.