Projeler bitecek sözü

Projeler bitecek sözü

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Bu yılın sonu ve 2019 yılı, Konya'nın hayallerini tamamlayacak zaman dilimleri olacak. Halkımıza söz verdiğimiz projeleri bitireceğiz" dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Bayır Diamond Otel'de “Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası Toplantısı”na katıldı. Angı'ya Başkan Yardımcıları Fahrettin Kulu ve Ahmet Fatih Özboyacı eşlik etti. Yazı İşleri Masası Toplantısı’nda Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, İnternet Yazı İşleri Müdürü Mesut Turan, Haber Müdürü Hâlid Şen, Sayfa Editörü İbrahim Başcı ve Muhabir Emre Özgül, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'dan yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

ADAYLAR SONBAHARA DOĞRU NETLEŞİR

İlçe kongrelerini tamamladıklarını dile getiren Angı, yönetimde bazı değişiklikler yaptıklarını hatırlattı. 2019 seçimlerine hazırlanacak kadrolar ile sahada olduklarını ifade eden Angı, 1 Nisan'da da gençlik kolları kongresinin yapılacağını ilk kez Merhaba Gazetesi vasıtasıyla duyurdu. Kongrelerin önemli olduğuna dikkat çeken Angı, "Kongre demek, yeni heyecan demektir. Artık tüm ekibimiz ile sahadayız. İlçelerimizde de mutluluk verici bir heyecan var. Mahalle yapılanmalarımızı ve sandık çalışmalarımızı 15 Mayıs'a kadar bitireceğiz. Sonbahara doğru heyecan iyice artar. Yarışta biz de varız diyenler bu yılın son aylarına doğru iyice netleşir. Yükü taşıyabilecek ve sorumluluğunun farkında olan isimler üzerinde yaygınlaşmak berekete nasip oluyor. 3 dönem şartı siyasetin kendini yenileyebilmesi için konuldu. MKYK'ya verilen bir yetki ile 3 dönem şartı biraz esnetildi. Siyasette yaş ve tecrübe çok önemli. Konya İl Teşkilatımızın yaş ortalaması 43 buçuk. Yönetimimizin yüzde 60'ı lisans, yüzde 12'si de yüksek lisans mezunu" açıklamalarında bulundu.

4-2-050.jpg

EYLÜL AYINDA TEST SÜRÜŞÜ BAŞLAR

Konya'nın 7 ulaşım aksı ile bağlantısı olduğunu ve şehrin bazı yol güzergâhlarında sıkıntılar yaşandığını aktaran Angı, bir türlü bitirilemeyen Beyşehir Yolu ile ilgili çalışmaların son durumundan bahsetti. Demirtepe, Alacabel ve Tınaztepe Tüneli çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Angı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Alacabel ve Tınaztepe Tüneli'nde zemin problemi vardı. Tadilatı yapıldı. Süreç, bu yüzden uzadı. Yol tamamlanınca bölgede ciddi bir rahatlama olacak. Bir ara göz korkutan dağları delmek artık çok kolaylaştı. Alanya, Manavgat ve Antalya aksı, torosları aşabileceğimiz bir hale geliyor. Hızlı tren çalışması ve Lojistik Merkezi çalışmaları sürüyor. Eylül ayında inşallah test sürüşlerine başlanacak. 124 kilometrelik Çevre Yolu'nun proje çalışması bitirildi. Ayrıca 22 kilometresi tamamlandı. Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla şehir trafiği de rahatlayacak. Ağır vasıtaların şehir merkezine girmemesi noktasında UKOME yaklaşık 2 yıl önce bir karar almış. Karar niye uygulanmadı? Bazı STK'lar kararın uygulanmaması için baskı yapmış. Bu konuda fedakârlık lazım."

METRO TEMELİ SONBAHARA DOĞRU ATILABİLİR

Konya'daki yeni tramvayların yoğunluğu hayli azalttığını ve tramvayların çok konforlu olduğunu konuşmalarına ekleyen Angı, şunları kaydetti: "Tramvaya ilave hatlar planlanıyor. Metronun bir etabı ihale sürecine doğru gidiyor. İmalat başlasın ki öyle ikinci ihaleye geçilebilsin. Metronun gecikmesinin çeşitli sebepleri olabilir. 2 buçuk milyon TL teşvik bedeli zamanla 5 milyona çıktı. Projeler artık dolar ve Euro'dan ziyade Türk parası ile yapılıyor. Bazen bürokratik engeller de olabilir. Bunların hepsi metronun gecikmesi için birer sebep. Ama öyle umuyoruz ki, metronun temeli sonbahara doğru atılabilir. Ayrıca Konya-İran seferlerinin düzenlenmesi için de çalışmalarımız sürüyor. Kıbrıs'a seyahat konusu ise bir türlü formüle edilemedi."

4-3-049.jpg

ŞEHİR HASTANESİ 2019'DA BİTECEK

Sağlık konusunda Konya'nın yatırıma doyduğunu ifade eden Angı, sağlık yatırımlarının bundan sonraki süreçte de hız kesmeden devam edeceğine dikkat çekti. Başkan Angı, "Numune Hastanesi, tarihi bir hastaneydi. Bakımı ve tamiri hayi zordu. Yepyeni bir hastane ortaya çıktı. Bu hastane ile ilgili de çeşitli tartışmalar var fakat önemli olan hastanenin yapılmasıydı. Şehir Hastanesi, 2019 yılının sonuna kadar bitecek. Hastanenin yapım sürecinin uzaması ise yatak kapasitesinin artırılmasıyla oldu. Şehir Hastanesi'nin yatak kapasitesi 850'den bin 250'ye çıkarıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni yeri bitmek üzere yakında faaliyete geçecek. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, her geçen gün kendini geliştiriyor. Hastanenin ön tarafına yapılacak binaya bazı bölümlerin taşınılması düşünülüyor" şeklinde konuştu.

YENİ ÜNİVERSİTE ORGANİZELER GÖBEĞİNDE KURULACAK

Şehrin eğitim konusunda da önemli başarılara imza attığını sözlerine ekleyen Başkan Angı, Konya'da önceden 1 üniversite varken, bu sayının bugün 4'ü bulduğunu aktardı. "Yeni bir devlet üniversitesi kurmak için çalışıyoruz" diyen Angı, şu cümleleri kullandı: "Yeni üniversite her yönü ile farklı olacak. Nitelikli bir yönetim anlayışı ile üniversite çalışmalarını sürdürecek. Organize Sanayi Bölgelerinin bulunduğu bölgelerin göbeğinde kurulacak üniversite. Acele etmek istemiyoruz. Bu üniversitenin kurulmasında bizler kadar tüm Konya'ya, tüm siyasilere, odalara, birliklere ve tüm bürokratlara da görevler düşüyor. Bakınız, bilim adamı olmak gönül işidir. Üniversitede eğitime dünya tarafı ile bakmamak lazım. Herkes ilim adamı da olamaz. Akademisyenler, liyakata göre tercih edilmeli. Kumaşı olmayan birini akademisyen yapmak açıkçası zulümdür."

İÇME SUYU BAYRAMA DOĞRU VERİLECEK

16 yıl içinde şehre 100 milyarın üzerinde yatırım yapıldığını kaydeden Angı, "Konya'ya bu 16 yıl içinde her kalemde yatırım yaptık. Şehrimiz için ciddi rakamlar harcanıyor" diye konuştu. Mavi Tünel projesinden de bahseden Başkan Angı, "Allah nasip ederse Mavi Tünel'den içme suyu Ramazan Bayramına doğru şehrimize verilecek. Sulama projelerinde epey yol aldık. Mavi Tünel projesini, başka kardeş projelerle desteklemeliyiz" dedi.

DEVLET ÜRETEN BİR YAPI OLMAK İSTEMİYOR

Gündemden hiç düşmeyen Şeker Fabrikaları'nın özelleştirme kararını da değerlendiren Angı, şunları söyledi: "Konya'da şeker üretimi yapan 2 devlet 2 de özel fabrika var. Devlet, artık ne et ne süt ne de başka birşey üreten yapı olmak istemiyor. Devlet, özel sektörü destekliyor. Rekabetin artışı konusunda da bu çok önemli bir uygulamadır. Çiftçi şuan kota varsa pancar ekebiliyor. Pancarın getirisi zaten düşük. Çiftçi, bu sebeple alternatif ürünlere yöneliyor. Hiçbir şey buğday kadar hayati önem taşıyan stratejik bir ürün olamaz. Fabrikaların satılması ile kota kaybı olmayacak. Üretim devam edecek. İşi nişasta bazlı şeker (NBŞ)'ye yöneltiyorlar. Fabrikaların özelleştirme teşebbüsü sadece bizim dönemimizde olmadı. Bu konu, çok eskiye dayanıyor. Hantallık, fazla adam çalıştırma konuları hepsi ortada. 14 fabrikanın satılmasına karar verilirken, bazı fabrikalarda elde tutuluyor. 2. etapta hükümet bu fabrikaların kaçını elinde tutar orası ayrı bir konu. Bizde kaliteyi yükseltmek için çaba olmadı."

3-058.jpg

İTTİFAK TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ ARTIRACAK

AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin ittifak kurma çabasının önemine değinen Başkan Angı, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini söyledi. Güçlü olmayan bir Türkiye'yi her zaman ayara getirebilmek için bazı güçlerin uğraştığını belirten Angı, "Ülkemiz, krizlere mahkum bırakılmamalı. Hükümet, yüzde 50+1 ile kuruluyor. Resmi ve liste ittifakı yapılıyor. MHP lideri sayın Devlet Bahçeli, oynanan oyunları gördü ve bu yüzden ittifakta yerini aldı. İttifak, Türkiye'nin gücünü artıracak. Dost görünümlü düşmanlar da bu birliktelikten korkacak. Bundan böyle daha güçlü bir parlamento aritmatiği olacak. Okuldan atılan öğrencileri, kamudan atılan çalışanları gördü bu ülke. Siyasilere siyasi yasaklar getirildi. Ülke insanına bedel ödettiler. Bunun hesabı şuan bizim sayemizde görülüyor. 28 Şubat dönemindeki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı ve sonrasındakiler milletimizin zihninde" ifadelerini dile getirdi.

KONYASPOR'UN DURUMU BİZLERİ GERİYOR

Konya için marka değeri taşıyan Atiker Konyaspor ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Hasan Angı, konuşmasını şu cümleler ile noktaladı: "Konyaspor, şehrimizin marka değeri. Geçen yılın yorgunluğu var. Takımımızın düşme hattında yer alması da bizleri geriyor. Kendilerince bir yönetim tarzı belirleyenler, bu durumun hesabını verir. Doğru işler, sahaya da yansır. Anlık adımlar atılmamalı. Bu adımlar, kimseye bir şey kazandırmaz. Kendi oyuncularımızı kendimiz yetiştirmeliyiz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum