Polis Avukatları: Ceza Almadıkları Taltif Soruşturmasından Gözaltına Alındılar

Polis Avukatları: Ceza Almadıkları Taltif Soruşturmasından Gözaltına Alındılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Alper Türkmen, 17 polis hakkında 'Usulsüz taltif' iddiasıyla gözaltı kararı çıkardı. Sabah erken saatlerde yapılan gözaltılar hakkında daha önce soruşturma...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Alper Türkmen, 17 polis hakkında 'Usulsüz taltif' iddiasıyla gözaltı kararı çıkardı. Sabah erken saatlerde yapılan gözaltılar hakkında daha önce soruşturma yapıldığını ve kavuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararın verildiğini belirten polis avukatı İbrahim Lökoğlu, "Disiplin soruşturması müvekkillerle ilgili ile taltiflerle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bir soruşturma açıldı. Benim müvekkillerim ve birçok polis hakkında Yüksek Disiplin Kurulu tarafından karar verildi ve ceza kovuşturmasına yer olmadığına kararı çıkmıştı. Bu dosyada herhangi bir müvekkiller aleyhine bir şey olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

    Savcı Alper Türkmen'in talimatıyla Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı Bekir Akarsu'nun da aralarında bulunduğu 17 polisi gözaltına aldı. Sözkonusu 'Usulsüz taltif' iddiaları, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu müfettişleri tarafından incelenmiş ve soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verilmişti. Gözaltına alınan polisler adına avukatları da bugün Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

    Gözaltına alınan bir grup polisin avukatlığını yapan İbrahim Lökoğlu, sabah saatlerinde yapılan gözaltılardan sonra emniyette dosyaya ulaşamadıklarını söyledi. Lökoğlu, "Biz Ankara Emniyeti'ne geldik. Emniyette dosyayı incelemeye çalıştığımızda, şuana kadar öğrenebildiğimiz bir şey yok. Tam ayrıntısını bilmiyoruz. Ancak daha önce bu konuyla ilgili bir soruşturma izni için izin verilmişti idare tarafından. Bununla ilgili disiplin soruşturması müvekkillerle ilgili ile taltiflerle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bir soruşturma açıldı. Benim müvekkillerim ve birçok polis Yüksek Disiplin Kurulu tarafından karar verildi ve ceza kovuşturmasına yer olmadığına kararı çıkmıştı. Bundan sonra biz müvekkillerle ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağını düşündük. Yüksek Disiplin Kurulu daha bir idari kuruldur. Bir yargılama yapmaz. Bu aşamada herhangi bir yargısal işlem yapılmayacağını düşünmüşken önümüze bu dosya çıktı. Bu dosyada herhangi bir müvekkiller aleyhine bir şey olduğunu düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Avukat Murat Araç ise 1980 yıllarda başlayan ve bu zamana kadar genişletilen emniyet personeli hakkında verilen taltiflerin emniyet personelinin yüzde 91’ine verildiğine değindi. Araç şöyle devam etti: "Müvekkillerimizin nitelikli dolandırıcılık yaptığı, emniyeti zarara uğrattığı ve sanki bu parayı paylaştıklarına yönelik sorular soruluyor. Doğrudan suçlayıcı sorular içeriyor. Takriben Emniyet personelinin yüzde 91 hakkında bugüne kadar taltif verilmiştir. 17 Polis Müdür hakkında verilen bu taltiflerden böyle suçlamalarla karşılaşması akıllara ziyan bir olay. Zira taltif değerlendirmesi önce birim amirlerinin teklifi, akabinde birimde oluşturulan komisyonun sadece olaylar üzerinden değerlendirmesi ve en nihayetinde de Emniyet Genel Müdürlüğü taltif komisyonunun kesin ve bağlayıcı olarak verdiği kararla biter. Bizim müvekkillerimiz bu taltif alan personelin çalıştığı dairedeki taltif ön komisyonunda görev yapan insanlardır.Bu komisyonda alınan kararlar bağlayıcı değildir. Adeta sekretarya görevi yapar. Personelin çalışması taltife layık mı değil mi sadece bunu belirler."

    Gözaltına alınan polis eşi de, ismini söylemek istemediği eşinin doğru yaptığını ve alınlarının ak olduğunu kaydederek “Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bizde bilmiyoruz. Benim eşim her zaman doğru yaptığına inanıyorum. Yanlış hiçbir şey yapmaz ve yapana da müsaade etmez. Allah herkesin yardımcısı olsun. Benim eşimin anlı ak, herkesin de karşısındayız.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.