Peygamberimize sevgi gecesi

Peygamberimize sevgi gecesi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında gerçekleştirilen ve tüm Türkiye'de geleneksel hale getirilen "Siyer-i Nebi yarışması" Sarayönü ilçesinde de gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında gerçekleştirilen ve tüm Türkiye'de geleneksel hale getirilen "Siyer-i Nebi yarışması" Sarayönü ilçesinde de gerçekleştirildi. 250 öğrencinin katıldığı sınavda dereceya girenlerin ödülleri Belediye Düğün Salonu'nda yapılan "Peygamberimiz'e (S.A.V.) Sevgi Gecesi"nde açıklandı.

Yoğun bir katılım olan program, Suriyeli Hafız Muhammed Muhammed'in Kuran tilavetiyle başladı. Ardında açılış konuşması yapan AGD Sarayönü İlçe temsilcisi Safa Külahlı, Siyeri Nebi yarışmasına göstermiş oldukları ilgiden dolayı tüm öğrencilere ve velilere teşekkür etti. Müslümanların ve tüm insanlığın bulunduğu buhrandan kurtulması için Peygamber Efendimiz'in izinde bir hayat sürmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Külahlı, yapılan bu faaliyetlerin bu yolda hayırlara vesile olmasını diledi. Açılış konuşmasının ardından sahneye gelen Grup Hilal tarafından okunan ilahiler dinleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. AGD Genel Merkez Tanıtma komisyonunun hazırladığı "Gül Sultan" adlı sinevizyonla devam eden programda duygulu anlar yaşandı. Programa Konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yasir Ünlü de konuşmasında Efendimizin yaşantısından kesitler aktararak, günümüz müslümanlarının büyükten küçüğe Efendimizi (S.A.V.) nasıl örnek almaları gerektiğini de örneklerle ifade etti. Ünlü'nün konuşmasının ardından Sarayönü Müftüsü Hüseyin Ergen de Efendimiz (S.A.V.) ve tüm şehitlerimize okunan hatimlerin duasını yaptı. Duanın ardından, Siyeri Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri taktim edildi. Sınavda dereceye giren isimler ise şöyle: Ortaokullar 1. Fatmanur Kırıktaş, 2. Halime Tınas, 3. Emine Gedek, 4. Berfin Kelepircioğlu, 5. Şeyma Altıntaş, 6. Kübra Değirmençay, 7. Şamil Arslan, Liseler 1. Hüsnanur Nizam, 2. Sencan Taşkır, 3. Büşra Çark, 4. Sümeyye Dağ, 5. Nagehan Türksever, 6. Mehmet Tokbay, 7. Rumeysa Akhançer”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.