Peugeot RCZ'ye yeni makyaj

Peugeot RCZ'ye yeni makyaj

Peugeot’nun premium sporcuları bile kıskandıran modeli RCZ, makyajla birlikte Türkiye’ye geldi. Aracın baz modeli de artık manuel şanzımanla sunulurken, performansa göre tüketimi makul seviyede.

Fran­sız oto­mo­tiv üre­ti­ci­si Pe­uge­ot, lüks spor oto­mo­bil­le­ri gö­zü­ne kes­tir­di­ği RCZ mo­de­li­ni mak­yaj­la­dı. Ye­ni bir ön gö­rü­nü­me ka­vu­şan ara­cın ar­tık baz mo­de­li de ma­nu­el şan­zı­man se­çe­ne­ğiy­le sa­tı­şa su­nul­ma­ya baş­lan­dı. Ta­sa­rı­mıy­la lüks spor­cu­la­rı bi­le kıs­kan­dı­ran araç, sü­rüş özel­lik­le­riy­le de ken­di­sin­den da­ha güç­lü pek çok mo­del­den da­ha ke­yif­li bir kul­la­nı­ma sa­hip.

İzinden çıkmak istemiyor

Ara­cın yol tu­tuş ye­te­ne­ği ise ay­rı­ca bir pa­ran­tez açı­la­rak an­la­tıl­ma­lı. Sert süs­pan­si­yon sis­te­mi, dü­şük göv­de yük­sek­li­ği ve ba­şa­rı­lı geo­met­ri, ara­cı ben­zer­le­ri ara­sın­da zir­ve­ye otur­tu­yor. Yo­la tu­tun­ma ko­nu­sun­da ol­duk­ça inat­çı olan araç, sert ha­re­ket­ler­de bi­le izin­den çık­mı­yor. Ara­cın fren­le­ri de son de­re­ce ba­şa­rı­lı.

Fiyatı 80 bin 500 lira

Pe­uge­ot, lüks spor oto­mo­bil­le­ri arat­ma­yan RCZ’­yi 31 bin 900 eu­ro­dan baş­la­yan fi­yat­lar­la sa­tı­yor. Mar­ka­nın ara­ca özel ola­rak eu­ro ku­ru­nu 2.5 li­ra­ya sa­bit­le­me­si, fi­ya­tı 80 bin 500 li­ra se­vi­ye­sin­de tu­tu­yor. Zen­gin do­na­nı­mı ve spor oto­mo­bil ta­sa­rı­mıy­la araç, ben­zer­le­ri ara­sın­da­ki ca­zip se­çe­nek­ler ara­sın­da.

Arka koltuklar dar bagaj geniş

İç me­kan­da da be­lir­gin bir de­ği­şik­lik yok. Mar­ka­nın Av­ru­pa­’da sun­du­ğu açı­lır ka­pa­nır ek­ran­lı mul­ti­med­ya ve na­vi­gas­yon ek­ra­nı ar­tık Tür­ki­ye­’de de su­nu­lu­yor. Kok­pi­tin ta­ma­mı­nı kap­la­yan de­ri dö­şe­me ve di­kiş­ler pre­mi­um bir mo­del gi­bi his­set­ti­ri­yor. Al­çak otur­ma po­zis­yo­nu­na rağ­men iç ha­cim de ol­duk­ça fe­rah. Ta­bii bu­nu ar­ka kol­tuk­lar için söy­le­mek zor. Ar­ka­da­ki iki kol­tuk, ço­cuk­lar için da­ha uy­gun. Su­nu­lan 384 lit­re­lik ba­gaj hac­mi de bek­len­ti­le­rin üze­rin­de.

LED GÜNDÜZ FARLARINA KAVUŞTU

Makyaj öncesi 308’in yüzüne benzediği için eleştirilen araç, yeni yüzüyle daha şık bir görünüme kavuştu. LED gündüz farlarıyla desteklenen ön tasarım, yine de önceki modelin agresif çizgilerinden uzaklaşmış durumda. Farlar dışında tamamen değiştirilen ön görünüm, aracı sportiflikten çok elit görünmesini sağlıyor. Çift katlı ön ızgara ve profile kadar taşan hava girişleriyle birlikte aracın ön tasarımında eski modelle hiçbir benzerlik kalmamış. Arka tasarım ise tam tersine mevcut haliyle makyajlı versiyonda korunmuş. Makyajla birlikte seçenekler arasına çok sayıda jant tasarımı eklenmiş. Bize konuk olan modeldeki çok kollu jantların oldukça sportif göründüğünü söylemeliyiz.

156 beygirlik benzinli

Ta­sa­rı­mıy­la bi­le sü­rüş per­for­man­sı hak­kın­da bil­gi ve­ren ara­cın kal­bin­de son de­re­ce ba­şa­rı­lı bir ben­zin­li üni­te yer alı­yor. Ko­nu­ğu­muz­da gö­rev ya­pan 1.6 lit­re­lik ben­zin­li mo­tor, 156 bey­gir güç ve 240 nm tork üre­ti­yor. Tur­bo bes­le­me­li mo­torun, 6 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la uyu­mu ku­sur­suz. 1275 ki­log­ram­lık oto­mo­bi­l 0’dan 100 km/s sü­ra­te 8 sa­ni­ye­de ulaşı­yor. Sa­at­te 217 ki­lo­met­re hı­za ka­dar so­lu­ğu ke­sil­me­yen mo­tor, spor­tif se­siy­le de per­for­mans­lı kul­la­nı­ma teş­vik edi­yor. Or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 6.4 lit­re olan araç­la 7.5 lit­re se­vi­ye­sin­de ge­zin­mek hiç de zor de­ğil.

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.