Pazar esnafı da fiyatlardan şikayetçi

Pazar esnafı da fiyatlardan şikayetçi

Havaların soğuması vatandaşları, sebze ve meyve alımına daha çok yönlendirdi.

Havaların soğuması vatandaşları, sebze ve meyve alımına daha çok yönlendirdi. Kış ayında daha çok tercih edilen ve tüketilen yeşillik, pazarda son bir aydır genel fiyatını koruyor. Havaların soğumasıyla fiyatların yükselmesini umut eden pazar esnafının ise beklentisi karşılanmadı. Havaların soğumasıyla vatandaşlar yeşillik tüketimine yöneldi. Pazar esnafı yeşillik satışından umutluydu. Pazarda son bir aydır fiyatların beklenenden düşük olması, esnafın umudunu kırmaya yetti. Yeşillik fiyatlarını konusunda beklentisinin karşılanmadığını belirten Muhacir Pazarı esnafı Hakan Şeker, “Fiyatlar bir aydan beri aynı. Havalar soğudu. Biz de fiyatlar yükselir diye bekledik. Havaların soğumasına rağmen fiyatlarda herhangi bir değişim olmadı.Hatta diyebilirim ki bazı sebzelerin fiyatı geçen haftalara göre düşüş gösterdi. Havuç, turp, pırasa ve ıspanak geçen hafta 2 liraya satılırken bu hafta bir buçuk liradan satılıyor.

Vatandaşlarımız mevsimi olduğu için yeşilliğe öncelik veriyor sofralarında. Fiyatların ucuz olması vatandaşımıza yarayabilir. Fakat vatandaş ne olursa olsun bir türlü memnun olmuyor. Olayı tek taraflı düşünmemekte lazım. Çünkü biz ekmek paramızı bu işten karşılıyoruz. Bizimde bir beklentimiz var. Bu beklentimiz karşılanmayınca bizde mağdur oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu hafta pazarda kereviz fiyatı göze çarptı. Yüksek tansiyondan kansere, kolesteroldan sindirim sisteminin sağlıklı işlemesine kadar birçok faydası olan kereviz, bu hafta pazarda kilosu 4 liradan satılarak, tezgahların fiyat şampiyonu olmayı başardı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.