Patlama soruları

Patlama soruları

Yüksek irtifada uçan jetlerin ses duvarını aşması sonucu meydana geldiği belirtilenpatlama gürültüsü, şehirde panik havası oluşturdu. Patlamanın halen izahı bekleniyor

KAMUOYUNA BİLGİ VERİLSİN

Önceki akşam saat 21.20 sıralarında meydana gelen patlama büyük bir panik havası oluşturdu. Konya 3. Ana Jet Üssü kaynaklı olduğu öğrenilen patlamanın arından birçok insan sokaklara döküldü. Patlama ile ilgili de değişik fikirler ortaya atıldı. Kimi, 'Bosna Hersek Mahallesi’ne uçak düşmüş' dedi, kimisi uçuş talimi yapan uçaklardan birinin motorunun havada patladığını söyledi. Gürültüyle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.
BENZERİNİN YAŞANMAMASINI UMUYORUZ
Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, daha önce de askeri tatbikatların yapıldığını fakat şehir merkezinden daha uzakta gerçekleştiği için bu tatbikatların gürültüye neden olmadığını söyledi. Selvi, “Halkın büyük bir panik yaşadığı ve basın yoluyla bilgi edininceye kadar tedirginliğin sürdüğü olayın benzerinin yaşanmamasını umut ediyoruz” diye konuştu.


Gürültü panik oluşturdu

Kontrollü Hava Sahası Uygulaması yapan jetlerin yüksek irtifada uçması nedeniyle meydana gelen gürültü, vatandaşta panik havası oluşturdu. Gürültüye ilginç yorumlar da geldi
Önceki akşam saat 21.20 sıralarında meydana gelen patlama, şehrin farklı bölgelerinde net bir şekilde hissedildi. Şehir genelinde büyük bir panik havası oluşturan patlamanın Konya 3. Ana Jet Üssü kaynaklı olduğu resmi kaynaklar tarafından açıklandı. Kontrollü Hava Sahası Uygulaması yapıldığı ve yüksek irtifada uçan jetlerin ses duvarını aşması sonucu bu tür patlama gürültülerinin oluşabileceği ifade edilirken, bir çok insan deprem ya da bir facia endişesi ile sokağa çıktı.
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTAYDI
Patlamayla ilgili gazetemize açıklama yapan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, şehir genelinde duyulan patlamanın büyük rahatsızlık verdiğini belirtti. Askeri tatbikatların daha önce de yapıldığını fakat, yerleşim alanlarından uzakta yapıldıkları için gürültünün halkı rahatsız edecek boyutlara ulaşmadığını söyleyen Latif Selvi, “Askeri tatbikatların, yerleşim alanlarından uzak yerlerde yapılması gerekir ki, bundan ciddi rahatsızlıklar duyulmasın. Gürültü kirliliği önceki akşam da şahit olduğumuz üzere ürkütücü boyutlara ulaşabiliyor. Askeri bir tatbikat olduğunu ve yapılmasının gerekli olduğuna inanıyoruz ama, daha önce de benzeri tatbikatlar yapılıyordu. Hiç birinde yüksek düzeyde gürültüye rastlanılmadı. Halkın büyük rahatsızlık duyduğu ve basın yoluyla bir açıklama yapılıncaya kadar tedirginliğini sürdürdüğü olayın benzerlerinin yaşanmamasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
‘UÇAK DÜŞTÜ ZANNETTİK’
Yüksek irtifada uçan jetlerin ses duvarlarını aşması sonucu meydana gelen gürültüye halktan da ilginç yorumlar geldi. Patlamanın meydana geldiği sıralarda evlerinin yakınında bulunan camide namaz kıldıklarını ifade eden Ali Gök, “Patlama sırasında mahalle camiinde namaz kılıyorduk. Namazdan sonra dışarı çıktığımızda mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğunun dışarı çıktığını gördük. Çocuklar da korkudan ağlıyordu. Yüksek sesin nereden geldiğini bilemedik ama uçak düştü zannettik” dedi.
‘SES, GÖK GÜRÜLTÜSÜ GİBİYDİ’
Gürültüden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Adem Mermer de, eski Et Balık Kurumu yakınlarında olan evinde gürültüyü duyduğunu belirtti. Adem Mermer, “Saat 21,00 - 21,30 sıralarında büyük bir gürültü duydum. Gürültüden hemen sonra dışarı çıktım. Başta gök gürültüsü sandım ama havaya baktığımda uçakların geçtiğini gördüm. O an acaba uçaklardan birinin motoru mu patladı diye düşündüm” diye konuştu.
‘BOSNA HERSEK MAHALLESİNE UÇAK DÜŞMÜŞ!’
Halk arasında büyük paniğe neden olan fakat sanıldığı gibi kötü sonuçlar doğurmayan gürültünün Bosna Hersek Mahallesi’ne uçak düşmesi nedeniyle meydana geldiğini dile getiren İbrahim Renkliçağlar da, “Patlamanın ardından herkes gibi ben de ailemle birlikte kısa süreli bir panik yaşadım. O sırada birileri Bosna Hersek Mahallesi’ne uçak düştüğünü söyledi. Hemen televizyonu açıp konunun aslını öğrenmek istedik. Sonra öğrendik ki, uçak düşmesi değil, askeri bir tatbikatmış” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.