Pandemi kitap satışlarını da düşürdü

Pandemi kitap satışlarını da düşürdü

Rampalı Çarşı’da 26 yıldır kitapçılık yapan İrfan Ulus, pandemi sürecinin internete olan ilgiyi büyük ölçüde artırırken kitaplara olan ilgiyi etkilemediğini dile getirdi.

İrfan Ulus, koronavirüs ile birlikte başlayan pandemi sürecinde kitap okuma oranlarının beklenilen düzeyde olmadığını söyledi. Ulus, “Uzaktan eğitim ile beraber elektronik cihazlara ve internete olan yoğun ilgiyi kitaplar için de beklerdik. Fakat beklediğimiz olmadı” dedi. Ulus, kâğıt olarak yapılan geri dönüşüm bir yana içindeki bilgi bakımından kitapları geri dönüşümün en güzel örneği olarak nitelendirirken, tek bir kitabın birçok kişi tarafından okunmasına vesile olduğunu söyledi.

‘EKONOMİK SIKINTI KİTAP OKUYANLARA DA YANSIDI’

Gelen müşterilerin yüzde 60’ının kullanılmış ve 2. el kitap istediğini belirten Ulus, “Artık okumak isteyen gençlerimiz bir çay ve bir simitle yetinebilenler” şeklinde konuştu. Özellikle medyanın ve TV kanallarının yaptıkları yanlış algılara en doğru yaklaşımı yapanların düzenli kitap okuyanlar olduğunu söyleyen İrfan Ulus, kitap okumanın kişiye onlarca fayda sağladığını da dile getirdi. Sözlerini Cengiz Han’a ait, “Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır” sözü ile örneklendiren Ulus, işte o bir çivi bir kitaptır ifadelerini kullandı. Son olarak “Okumayan toplum yok olmaya mahkûmdur” diyen Kitapçı İrfan Ulus, güvenlik güçlerinin kitap okuma oranı düşüklüğünden arttığını söyledi. İrfan Ulus, “Okuyun da ne okursanız okuyun” önerisinde bulundu.

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.