Pala Un Fabrikası’ndan organik un

Pala Un Fabrikası’ndan organik un

Kadınhanı İlçesinin en gözde un fabrikalarından birisi olana Pala Un Fabrikası sahibi Yusuf Güneş, hasat zamanının sona ermesi ile birlikte 5 bin metrekarelik alana kurulan fabrikasında sadece Kadınhanı’na değil çevrede bulunan birçok ilçe, belde ve

Pala Un Fabrikası olarak en büyük özelliklerinin katkı maddesiz ve tamamen organik un imal etmek olduğunu söyledi.

Harman döneminin ardından yaklaşık iki ay sıkı şekilde çalıştıklarını da dile getiren Güneş, “Bizim işimiz iki ay çok iyi olur. Harman bitince bizim işler başlar. Birde Ramazan ayının olması nedeniyle işlerimiz biraz sıklaştı. Diğer zamanlar ise normal çalışırız. Vatandaş buğdayını getirir biz burada eleme, temizleme, yıkamadan sonra un yapar veririz. İlçemizin yanı sıra çevre belde ve köylerden tonlarca buğday gelir. Bizim vatandaşımız her harman sonrası bir yıllık un ihtiyacını görür” dedi.
Yaşanan kuraklığın yanı sıra son zamanlarda aşırı yağan yağmur ve dolu yüzünden buğday kalitesi ve rekoltesinin düştüğünü de belirten Güneş, “Buğdaylarımızda bu yıl rekolte ve kalite düşüklüğü var. Bu olumsuzluk bu yıl bizleri çok fazla etkilemedi ancak çiftçiyi büyük oranda etkiledi. Umudunu harmana bağlayan çiftçilerimiz yaşanan rekolte ve kalite kaybı yüzünden zarar etti. Ancak bu durum vatandaşın bir yıllık un ihtiyacını yaptırma geleneğini bozmadı. Her ne kadar zarar etse de bizim yöre insanımız bir yıllık ihtiyacını hazırlar. Burada en önemli ayrıntı ise unlarımızın hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen organik bir şekilde üretilmesi” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Pala Un Fabrikası olarak yaklaşık 40 yıldır bu işi yaptıklarını da söyleyen Güneş, “5 bin metrekare kapalı alanı 2 bin metrekare açık alanı ve 5 katlı fabrikamızda günlük 100 ton buğday öğütüyoruz.  5 kadrolu işçimizin yanı sıra hasat mevsiminde 20 kişi çalışıyoruz. Harman zamanının dışında günlük kapasite düştüğü için işçi sayımız azalıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.