Pakistan’da İstihbarat Teşkilatının Başına Korgeneral Rıdvan Aktar Getirildi

Pakistan’da İstihbarat Teşkilatının Başına Korgeneral Rıdvan Aktar Getirildi

Pakistan'da bir ayı aşkın süredir hükümet karşıtı yürütülen protestolar sebebi ile ülkede baş gösteren kaos ortamı devam ederken, devlet yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. Ülke istihbarat teşkilatının (ISI) başına Genelkurmay...

Pakistan'da bir ayı aşkın süredir hükümet karşıtı yürütülen protestolar sebebi ile ülkede baş gösteren kaos ortamı devam ederken, devlet yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. Ülke istihbarat teşkilatının (ISI) başına Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’e yakınlığı ile bilinen Korgeneral Rıdvan Aktar getirildi.

Konu hakkındaki duyuru, Pakistan Ordusu Bilgilendirme Merkezi'nin (ISPR) Twiter hesabındanyapıldı. Duyuru, eski ISI başkanı Zahirul İslam ve 5 korgeneralin ekimin ilk haftasında emekliye ayrılacağının açıklanmasının ardından geldi.

Ülkede emekliye ayrılacak 5 korgeneral büyük öneme sahipken, ISI başkanı, genelkurmay başkanından sonra ordunun en önemli yetkilisi olarak kabul edilir.

ISI başkanı geleneksel olarak genelkurmay başkanının tavsiyeleri doğrultusunda başbakan tarafından atanıyor.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ve Başbakan Navaz Şerif, yeni ISI başkanının atanması ve ülkenin kuzeyinde devam eden askeri operasyon ile ilgili toplantı yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.