Otopark Zammına Tepki

Otopark Zammına Tepki

TÜKDES Genel Başkan Yardımcısı Ali Acar, otopark zamlarını değerlendirerek, bu zamların incelenmesi ve iptal edilmesi gerektiğini söyledi.Otopark ücretlerine gelen zamlar hakkında bilgi veren Acar, “E...

TÜKDES Genel Başkan Yardımcısı Ali Acar, otopark zamlarını değerlendirerek, bu zamların incelenmesi ve iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Otopark ücretlerine gelen zamlar hakkında bilgi veren Acar, “Eskişehir Ticaret Odası 5174 Sayılı Kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullanarak otopark fiyatlarına yüksek miktarda zam yapmıştır. Yeni fiyatlara göre daha önce 4,5 lira olan kapalı otopark giriş ücretleri 5 liraya yükseltilmiştir. Bunun yanı sıra gündüz ya da gece için abonelik ücretleri 100 liradan 120 liraya yükseltilmiştir. 24 saatlik abonelik ücreti ise 140 liradan 175 liraya çıkarılmıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE VALİLİK İTİRAZ ETMELİ

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanununa dayanılarak çıkarılan yönetmeliğe göre belediyeler ve mülki amirin bu tarifelere itiraz etme hakkı olduğunu söyleyen Acar, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Eskişehir Valimiz mevzuatın kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak otopark zammına itiraz etmelidir. Otopark zammına itiraz edilmesini, konunun değerlendirilmesini ve zammın geri alınmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.