Otomobil hayali kuran dar gelirli vatandaşın alabileceği tek vasıta bu!

Otomobil hayali kuran dar gelirli vatandaşın alabileceği tek vasıta bu!

Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşların hayali değişti. Otomobil sahibi olmak zorlaştı ama alınabilecek tek vasıta bu.

Türkiye'de sıfır ve ikinci el otomobillere gelen dev zamların ardından vatandaş zor duruma düştü. Söz konusu zamlar o kadar yüksek ki en ucuz ikinci el otomobiller bile 250-300 bin lira seviyelerinde. Durum böyle olunca vatandaş otomobil hayali kurmayı bıraktı. Son olarak vatandaşın yeni vasıta hayali belli oldu.

otomobiller.png

Motosiklet satışının tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığı bu günlerde vatandaş özellikle 50 cc motosikletleri hem yakıt tüketimi hem de diğer seçenekler yüzünden tercih ediyor.

motor.jpeg

Sürekli artan yakıt fiyatları yüzünden, vatandaşlar 50 cc motorlara yöneliyor. B sınıfı, araba ehliyetiyle sürülebilmesi, ekstra bir ehliyet gerektirmemesi 50 cc motorlara olan rağbeti artırıyor. Tek silindirli ve küçük hacimli olması, yakıt tüketimini oldukça azaltıyor. Hem kullanıcının işini görüyor hem de ekonomik olarak üzmüyor.

yeni-motorlar.webp

B SINIFI EHLİYET YETİYOR

50cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motosikletleri kullanmak için B sınıfı ehliyetine sahip olmanız gerekiyor. B sınıfı ehliyeti olan sürücüler, 50 cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motosikletleri rahatlıkla kullanabiliyor.

KISA MESAFELERDE BÜYÜK TERCİH

50cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motorlar, genellikle scooter ve mopet olarak adlandırılıyor. Bu araçlar, trafikte kolayca manevra yapabilen, sessiz ve yakıt tasarrufu sağlayan, ayrıca, düşük hız limitlerine sahip olduğu için trafik kazaları riskini de azaltıyor. Bu nedenle, ehliyet gerektirmeyen motorlar, özellikle kısa mesafeli ulaşımlarda tercih ediliyor.

ÖTV VE MTV’DEN MUAF, TRAFİK SİGORTASI YOK

50 cc altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden muaf tutuluyor, daha da önemlisi Zorunlu Trafik Sigortası kapsamına da girmiyor. Sıfır 50 cc motorlar ÖTV’den de muaf tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum