Oteller şimdiden doldu

Oteller şimdiden doldu

Şeb-i Arus törenlerine 3 haftadan daha az bir süre kala, otellerdeki doluluk oranı neredeyse yüzde yüze ulaştı. Otelciler; “Türk gruplarının yanı sıra, İran'dan ve Pakistan'dan gelen heyet sayısı fazla” dedi

Konya, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık 2019 tarihleri arasında yerli ve yabancı on binlerce turisti ağırlamak için hazırlıklara başladı. Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik, farklı medeniyetlere de ev sahipliği yapmış olan Konya, dünyanın dört bir yanından gelecek olan misafirlere ev sahipliği yapacak. Şeb-i Arus törenleri yaklaştıkça şehirdeki hareketlilik de arttı. 3 haftadan daha az bir süre kalan Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için hazırlıklar hızlandırıldı. Oteller ve restaurantlar, törenlere az bir süre kala vites yükseltti. Oteller, şimdiden doluluk seviyesine ulaştı. Eksikliklerin tamamlanması adına özellikle oteller, gelen misafirlerin barınma konusunda bir problem yaşamaması için tam kapasite çalışıyor. Turistler ise yapılacak tören etkinlikleri yaklaşık 1 hafta öncesinden yerlerini ayırtmaya başladı. Otellerdeki rezervasyon oranları yüzde 100'e yaklaşırken, otelciler talebin geçen yıla oranla bu yıl daha fazla olduğunu ifade etti.

HAFTA SONU REZERVASYONLARI DAHA FAZLA

Ramada Plaza Grup ve Rezervasyon Satış Müdürü Abdullah Emir Erim, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Şeb-i Arus törenleri için otel rezervasyonunda ciddi bir yoğunluk yaşandığını ifade etti. Rezervasyon yoğunluğunun ağırlıklı olarak hafta sonları için daha da arttığının altını çizen Erim, “Hafta içi etkinlikleri için rezervasyonlarımız yüzde 70'i buldu. Kısa süre içinde bu oran yüzde yüzü bulacak. Bize en fazla rezervasyon talebi hafta sonları için geliyor. Hafta sonu rezervasyonlarımız doldu. Bu yıl yurt dışından en fazla talep yine İran’dan oluyor. Rezervasyonlar geçen yıla oranla bu yıl beklediğimiz gibi işliyor” dedi.

YOĞUNLUK GEÇEN YILA ORANLA ARTTI

Novotel Gelirler Müdürü Banu Durur ise Şeb-i Arus törenlerinin tarihinin yaklaşmasıyla birlikte otellerindeki rezervasyonlu doluluk oranının yüzde 90'ı bulduğunu dile getirdi. Rezervasyonların en fazla hafta sonuna yapıldığına vurgu yapan Durur, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında otelin tamamının dolacağını kaydetti. Talebin bu yıl fazla olduğunu, otel konaklama masraflarının da artışa geçtiğini belirten Durur, “Bu seneki yoğunluk, geçen yıla göre daha yüksek. Geçen yıl Kasım ayının son dönemlerinde bile bu kadar yoğunluk olmamıştı” şeklinde konuştu.

HAFTA SONU YER KALMIYOR

Anemon Otel Rezervasyon Yetkilisi Tuğba Avki de şunları kaydetti: “Hafta sonu yoğunluk, hafta içine göre daha fazla. Bize gelen rezervasyonlar hep bu şekilde. Özellikle 12-13-14-15 Aralık tarihlerinde yoğunluk çok daha fazla. Yurt dışından rezervasyonlarda başı yine İran çekiyor. Pakistan'dan da talep var. Bu yıl Türk grupları da fazla. İlginin bu yıl geçen yıla oranla daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.”

HÜSEYİN BOSTAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.