OSB'de Atiker dönemi

OSB'de Atiker dönemi

Konya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin 15. olağan genel kurul toplantısı Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Bülent Kaşdoğan ve Mehmet Ali Atiker başkanlık için yarıştı. İpi Mehmet Ali Atiker göğüsledi

Yoğun ilginin gösterildiği genel kurulda, mevcut başkan Bülent Kaşdoğan ve işadamı Mehmet Ali Atiker başkanlık için yarıştı. Genel kurulda sanayi bölgesinin sorunları ele alındı, öneriler sunuldu. Divanın oluşturulmasının ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. İlk sözü Konya 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bülent Kaşdoğan aldı.

BİNALARIN DEĞERİ 3 KAT ARTTI

4 yıllık hizmetlerinden bahseden Kaşdoğan, "Sanayicilerin sıkıntıları var. Yağışlardan sonra sanayide ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. KOSKİ'den bu noktada pek destek görmedik. Su basmalarını önlemek için bir dizi tedbir aldık. İnşaat atıkları sanayideki kanala atılıyor. Bunu önlemek için tedbir şart. Bölge başkanlığının kira gelirlerini artırdık. Göreve geldiğimizde bölgenin kira geliri yoktu. Şu an aylık 22 bin lira aylık kira geliri var. 300 bin liraya belediyeden aldığımız bir arazinin değeri ise şu an 6 milyon. Gelirleri biraz daha artırırsak aidat toplamayacağız üyelerimizden. Binaların değeri de 3 kat arttı. Bölge başkanlığının kasasında şu an 570 bin lira var. Çıraklık Okulu önündeki uyuşturucu trafiğini önlemek için harekete geçtik. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile aramızda bir sıkıntı yok. Bazı arkadaşlar bana, 'Siyaset seni istemiyor' dedi. Beni siyasetçiler değil, sanayiciler buraya getirdi. Sanayicinin elektrik sıkıntısı da var. Referansımız yaptığımız işlerdir" diye konuştu.

YEŞİL ALANI PETROL YAPMAK İSTİYOR

Genel Kurul'da söz alan ve mevcut yönetime eleştirilerde bulunan işadamı Muharrem Candan ise, "Mevcut yönetim müdürlüğün yeşil alanını petrole çevirmek istiyor. Bu kabul edilemez. Yönetim üyelerle mahkemelik de olmamalı. Üyeler icraya verilmemeli. Başkan Bülent Kaşdoğan, politize olmuş vaziyette. Makam ve mevkiler de geçici. Güçlü olan haklı olan kişidir" açıklamasında bulundu.

SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Daha sonra söz alan İşadamı Mehmet Ali Atiker ise, "Sanayicilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için aday oldum. Bülent Kaşdoğan'a da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Seçimlerin şehrimiz ve sanayimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Genel kurula katılanlara da teşekkür  ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ve dilek ile temennilerin ardından seçime geçildi. Seçime iki listeyle gidildi. Bülent Kaşdoğan'ın yönetim kurulu asil üye listesinde Adnan Büyükdişikitli, Hasan Hüseyin Deveci, Mehmet Büyük Yıldırım ve Aziz Yıldırım yer aldı. Mehmet Ali Atiker'in asil üye listesinde ise Mehmet Selim Başovalı, Mevlüt Duman, Zeynel Abidin Şimşek ve Halim Usta aday oldu. 149 üye oy kullandı. Atiker 83 oy alırken, Kaşdoğan 63 oy aldı. Atiker seçimi kazandı. 1. OSB'nin yeni başkanı Atiker oldu.  

merhabahaber.com

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.