Organik tarımda gelişme sevindiriyor

Organik tarımda gelişme sevindiriyor

Altınekin İlçesi’nin birçok beldesi ve köylerinde yapılan organik tarım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İyi tarım projesi kapsamında yapılan ekimlerin başarı ile sonuçlanması bölge halkının organik tarıma olan bakışını da değiştirdi.

Çiftçilerin organik tarım çalışması konusunda en büyük destekçileri ise tarımsal danışmalık hizmeti vere ziraat mühendisleri.
Dedelerli çiftçi Mustafa Koç, organik tarımı denemek için ilk kez 3 dekarlık bir alana ekim yaptığını ifade ederken aldığı sonuçtan sonra organik tarıma daha çok ağırlık vereceğini söyledi. Koç, “Organik tarım konusunda bölgede bir çalışma yapılmıştı. Bende bu yönde ekim yapmak istiyordum. Ancak sonucunun ne olacağını bilmediğim için endişeli idim. Bu nedenle sadece 3 dekar alana domates, biber, salatalık, kabak gibi ürünler ektim. Sonuç beni oldukça sevindirdi. Çünkü beklediğimin üzerinde bir başarı yakalamıştım. 1 dekardan 20 ile 25 ton sırık domates almayı hedefliyoruz. Aynı şekilde oldukça yüksek bir orana sahip olan biber ve diğer ürünlerde yüzümüzü güldürdü” dedi.
Bölgede organik tarım ekimi yapan çiftçilere tarımsal danışmanlık hizmete veren ÜNTED Şirketi sorumlusu Ziraat Mühendisi Ömer Öcal ve ekibi bölgede sürekli olarak kontrol yaptıklarını söyledi. Öcal, “Gelecek yıl iyi tarım projesinden yararlanmak için birçok çiftçinin şimdiden hazırlıklara başladı. Biz üniversitenin denetimi altında bölgede organik tarım yapan tüm çiftçilerin ekili alanlarını haftalık olarak kontrol ediyoruz. Çiftçilerin ekim alanlarını, ekilen ürünlerin sonuçlarını, damla sulama sistemlerinin çalışmalarını tüm ayrıntılarına kadar inceliyoruz. 
Yıllardır sadece pancar, buğday ve arpa ekimi ile uğraşan çiftçilerin bundan sonra iyi tarım projesi kapsamında alternatif ürün yetiştirmek için girişimlerine başladı. Bize düşen çiftçilerimizi en iyi şekilde yönlendirmek ve organik tarım ekimini geliştirmek. Yeter ki çiftçilerimiz bu konuda girişimci olsun. Kalan tüm eksiklerini ve ürün çeşidi konusundaki seçimlerini biz tamamlarız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum