Opera Sahnesi'nin "mutfağı" çocuklara kapılarını açıyor

Opera Sahnesi'nin "mutfağı" çocuklara kapılarını açıyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), ilkokul çağındaki çocuklara opera ve balenin mutfağını görmeleri, bir eserin sahnelenmeden önceki aşamalarını, sanatçıların çalışmalarını öğrenmeleri için "Opera Tur" isimli yeni bir projeyi hayata geçirdi.

ADOB Müdürü Volkan Kıran, Opera Sahnesi'nde yürütülecek projeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların sanat hakkında bilgi sahibi olmalarının en önemli görevleri arasında yer aldığını vurguladı.

Kıran, "İlkokul 3 ve 4'üncü sınıftaki çocuklarımıza dikkatimizi vererek, onlarla beraber Opera Tur projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu bir temsil değil. Çocukları günlük rutinimizin içine dahil edeceğiz." dedi.

Proje kapsamında, öncelikle projenin rejisörü Zeynep Utku'nun çocuklara fuaye alanında program hakkında bilgi vereceğini belirten Kıran, "Aslında Opera Sahnesi kocaman bir dünya. İzleyicilerimiz de sadece iki saat süren temsili izleyerek buradan ayrılıyorlar. Atölyelerimiz var, bale topluluğumuzun çalıştığı salonlar sabaha kadar açık. Koromuz, solomuz, orkestramız çalışma halinde devamlı. İstiyoruz ki, çocuklarımıza işin mutfağını gösterelim." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.