Ömrünü sancak  nöbetine adadı

Ömrünü sancak nöbetine adadı

Dedesinin Osmanlı ordusundayken yaptığı bayraktarlık görevini Türkiye’nin birçok ilini dolaşarak uzun yıllardır sürdüren Bayraktar Ali Baba, Şeb-i Arus törenleri için geldiği Konya'da vatandaşlarla buluştu

Türk Bayrağı ve İslam sancağıyla ve üzerindekilerle ilgi çeken Ali Çelikçi namıdiğer Bayraktar Ali Baba, dedesinden kalma geleneği devam ettirip 40 yıldır İslam sancağını ülkenin dört bir yanında gezdiriyor. Hz. Mevlana’nın Vuslat yıldönümü etkinliklerinde Türk sancağının önemini anlatmak için Mevlana Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Ali Baba, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle hem fotoğraf çektirip hem de sancağın önemini anlatıyor. İki gündür Konya'da olan Ali Baba toplamda bayraktarlık görevini 40 kişi yaptıklarını belirterek, “Hepimiz farklı illeri dağılıyoruz. Biz Türk sancağının anlatmak için Konya’ya üç kişi geldik. Diğer arkadaşlarımı şehrin farklı yerlerinde bu görevi yürütüyorlar” dedi.

whatsapp-image-2017-12-17-at-11.36.24.jpeg

TÜM ÜLKEYİ GEZİYORLAR

Türkiye’nin dört bir yanını, Türk bayrağını ve sancağını elinden düşürmeyerek gezdiğini belirten Bayraktar Ali Baba, “Kuva-yi Milliye ruhunu, ulu önder Atatürk zamanında yaşamış dedelerimizden bugüne dek yaşatmak ve her daim sürdürmek için 7-24 bayrak ve sancak nöbeti tutmaktayız. Türkiye’nin dört bir yanını, Türk bayrağını ve sancağını elimizden düşürmeyerek belde belde geziyoruz. Eşim Sancaktar Fatma Ana ve ben, ekibimizle şuan bir Çanakkale belgeseli çekme projesi içindeyiz. Tarihi Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale’nin tüm tarihini konu alan eşsiz bir belgeseli Türk halkıyla buluşturacak olmanın haklı gururu içindeyiz” diye konuştu.

 

ÖMRÜMÜZÜ SANCAK NÖBETİNE ADADIK

Dedelerinden bu güne kadar gelen ve kendisinin de devam ettirdiği bir gelenek olduğunu söyleyen Ali Baba, “Her aileden gönüllü bir kişi, kendini ‘vatan-millet-bayrak’ için sancak nöbeti tutmaya adar ve bu görevi yerine getirmeye gayret gösterir. Bu topraklarda benim gibi birçok nefer mevcuttur, rütbesiz askerler olarak ülkemizin her yerinde bulunmaktayız. Biz bu görevi nesilden nesile aktarmak için canla başla mücadele ediyoruz. Bugün Hz. Mevlana’nın vuslat günü nedeniyle Konya’dayız. Buradaki vatandaşlarımıza elimizden geldiğince Türk bayrağının ve sancağının önemini anlatıyoruz. Her yıl tüm ülkemizi karış karış gezmekte ve tarihimizi dilden dile aktarmaktayız” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2017-12-17-at-11.36.27.jpeg

PAROLAMIZ ÖNCE VATAN

Parolalarının önce vatan olduğunu belirten Ali Baba, şunları söyledi: “Konya7ya üç kişi geldik. Üçümüz de şehrin farklı yarlerine değıldık. amacımız daha fala kişiye ulaşmak. Biz gönlümüzden Hz. Muhammed (sav) efendimiz ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgisini eksik etmeden her zorluğu yalnızca vatan için aşarız. Şehitler ölmez vatan bölünmez sözünü dilimizden eksik etmeyiz.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.