Ölçü Ofset Fogra Sertifikası alacak

Ölçü Ofset Fogra Sertifikası alacak

Ölçü Ofset, batbaacılık sektöründe yaptığı ciddi yatırımların yanı sıra Konyada ilk kez matbaa olarak aldığı ISO 9001 belgesi ile de dikkat çekti.

Matbaacılık sektöründe yaptığı ciddi yatırımların yanı sıra Konya’da ilk kez matbaa olarak aldığı ISO 9001 belgesi ile de dikkat çeken Ölçü Ofset, makine parkına kazandırdığı Dünyanın en iyi baskı makinesinden sonra şimdi de Avrupada  Matbaa baskı standardlarını belirleyen ‘Fogra ISO 12647’ Lisans belgeli sertifikayı almak için çalışmalara başladı.
Kısa adı FOGRA olan Fogra Grafik Teknolojileri Araştırma Birliği, Almanya Baskı Federasyonu tarafından 1951 yılında kurulan, Alman hükûmeti, Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen bir vakıftır. Çeşitli ülkelerden toplam 700 üyesi bulunmakta olup Amacı; mekanik, kimya ve fizik dallarında uzman 60 çalışanı ve 5.5 milyon avro bütçesiyle baskı endüstrisi için araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmektir. Fogra matbaaların baskı kalitelerini Uluslararası Standartlar Teşkilatı’nın (ISO) standartlarında belirtilmiş düzeye çıkartabilmeleri ve bunu dış dünyaya kanıtlayabilmeleri için Fogra sertifikasyon hizmetini sunmaktadır. Başka bir deyişle Fogra Matbaacıların noteri gibi de değerlendirilebilir. İşte böylesi önemli bir sertifika için Konya’dan Ölçü Ofset gerekli tüm şartları yerine getirmek için büyük özveri ile çalışmalarını sürdürüyor.
Sektörde iyi işler yaptıklarını ve bunu sürdüreceklerini söyleyen Ölçü Ofset Matbaa Müdürü Osman Şengül, Fogra Sertifikası’nın çok önemli olduğunun altını çizdi. Ölçü Ofset olarak yaptıkları yatırımların çıkarttıkları iyi işlerin yanı sıra aldıkları kalite belgeleri ile de Avrupa standardında bir ulusal kimliğe sahip olacaklarını belirten Şengül, bu sertifikaya sahip şuanda Türkiye’de iki matbaa olduğunu bunların da İstanbul’da bulunduğunu söyledi. Anadolu’dan bu sertifikayı alacak ilk matbaa olacaklarının altını çizen Şengül, “Bunun için gerekli tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Çok ciddi bir hazırlıktan sonra test süreci başlıyor. Fogra’nın test aşamasında 5 bin tabaka ve tam ebat baskı yapılıyor. Eğer baskı da test edeceğiniz makine 70x100 ise bu ebada uygun test imajı kullanılıyor. Öncelikle 10 adet gerekli tüm standartlara uygun örnek alıyorsunuz. Daha sonra bunu referans alarak baskıya giriyor ve kesintisiz olarak 5 bin tabaka baskı alınıyor. Hiçbir aşamasına kimse tarafında müdahalede bulunulmuyor. Baskı öncesinden baskı ve kalıp üretimine kadar tüm aşamalardaki ölçümleri matbaa kendi personeli ve kendi ekipmanı ile gerçekleştiriyor. Her 500 tabakada 5 tabaka numune ayrılarak Fogra gözlemcisine veriliyor. Bu şekilde 5 bin tabaka baskı yapacak matbaamız, bir gün sonra da uygunluğunu kontrol etmek açısından ölçümleri gerçekleştirecek. Baskıdan sonra örnekleri alıp Fogra’ya göndereceğiz. Süreç dâhilinde; yaklaşık 1,5 hafta Fogra gerekli kontrolleri yapacak. 1,5 hafta da Alman Basım Endüstrisi inceleyecek. İki taraflı onaydan sonra sertifika hazırlanıp gönderilecek” dedi.
Bunun yanında makinelerinin, ölçüm cihazlarının belli standartlara uygun olması ve stabiliteyi koruması gerektiğini de söyleyen Osman Şengül, “Baskı makinelerinizin her zaman aynı kaliteyi verdiğine emin olmalısınız. Kalıplarınızda da aynı standardı tutturmalısınız. Tesisimizde teknolojiyi hep en üst düzeyde tuttuk. Zaten mevcut standartları koruyabilmek, doğru ölçümlerle doğru sonuçlara ulaşmak için teknolojiye ihtiyacınız var. Süreç sadece test baskısı yapmaktan ibaret değil. Her baskınızın arkasında durabilmelisiniz. Biz de bunun arkasında olduğumuzu göstereceğiz” diyerek bu belgeyi almanın gururunu da yaşayacaklarını ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.