Okul bitince işleri hazır

Okul bitince işleri hazır

Konya'da 3 yıl önce kurulan Türkiye'nin ilk ayakkabıcılık lisesi, hem sektördeki açığı kapatıyor hem de mezun olan öğrencilere istihdam sağlıyor

Türkiye'de ilk defa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Ayakkabıcılık Meslek Lisesi, mezun olan öğrencilere yüzde 100 istihdam garantisi sağlıyor. 2010 Ağustos' ayında açıldı. 2010-2011 yılında ilk öğrencilerin almaya Ayakkabıcılık Meslek Lisesi, önümüzdeki yıl ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.  38 öğrencinin bulunduğu okulda öğrenciler ayakkabıcılıkla ilgili donanımlı bir eğitim alıyor. Şu anda okulda  9, 10, 11, ve 12. sınıflar bulunuyor.
Ayakkabıcılık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Akgün, okulun 3 yıl önce faaliyete girdiğini belirterek, okulun tanıtılması için ilk öğretimde faaliyetler yapacaklarını açıkladı.
Okul bünyesinde hem teorik hem uygulamalı eğitimler verildiğini aktaran Mustafa Akgün, "Okul içerisinde öğrencilerimizin uygulamalı olarak eğitim alacağı atölyemizi oluşturduk. Atölyemizde usta öğreticiler ders veriyor. Yine teorik eğitimler ve diğer dersler de okulumuzda veriliyor. Uygulamalı eğitimlerin verildiği atölyelerimizde seri üretimi yapabilecek kapasitede makineler bulunuyor. Öğrencilerimiz burada ayakkabı yapımının her aşamasını öğreniyor" dedi.
SEKTÖRDEKİ AÇIĞI KAPATACAKLAR
Ayakkabıcılık Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin Selçuk Üniversitesi'nde okuma imkanı da bulduğunu aktaran Mustafa Akgün, "Öğrencilerimizin bunun belli bir puan almaları gerekiyor. Bizim öğrencilerimiz diğer lise mezunu öğrencilere göre çok avantajlılar. Çünkü okul bittikten sonra işleri hazır. Buradan mezun olan öğrencilerin sektördeki öğretmen açığını ancak karşılıyor. Burada okuyan öğrencilerimiz sektörün açığını karşılayamıyor. Çünkü buradan mezun olan öğrencilerimiz öğretmen olarak istihdam ediliyor. Çünkü, piyasada açık var ve sektör buradan mezun olan öğrencileri hemen kapıyor.  Okulumuz sektördeki istihdam açığını ancak 14 yıl içinde kapatabilir" diye konuştu.
BABA MESLEĞİ OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİ
Ayakkabıcılık Meslek Lisesi 2.sınıf öğrencilerinden Amil Ökçesiz de Ayakkabıcılık Meslek Lisesi'nin tercih etmesindeki en önemli nedenin baba mesleği olması olduğunu belirtti. Kendisinin çizimlere meraklı birisi olduğunu belirten Ökçesiz, "Babam yıllardır ayakkabıcılık yapan birisi ve modelist ihtiyacı vardı. Bana bu okula gitmemi tavsiye etti. Ayakkabıcılık Meslek Lisesi'ni bu işe meraklı olan öğrencilere tavsiye ediyorum. Farklı bir bakış açıları varsa ve hayal edebiliyorlarsa bu okulu seçsinler. Çünkü okul bittikten sonra işleri hazır oluyor" diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.