Eğitim-İş'ten suç duyurusu

Eğitim-İş'ten suç duyurusu

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, Selçuklu Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

Eğitim-İş yönetim kurulu adına açıklama yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, Selçuklu Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeninin kız öğrencilere yönelik çirkin sözlerini kınayarak, bu öğretmen hakkında Genel Merkezimiz tarafından suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, kız öğrencilere yönelik çirkin sözlere söyleyen öğretmenin görevden alınması gerektiğini belirterek, “Türkiye, Selçuklu Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeninin çirkin sözlerini konuşmaktadır. Bu sözde öğretmen Beden Eğitimi derslerinin kız öğrencilerimize zina yaptırdığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla söylüyor.  Kız İmam Hatip Lisesinde görev yapan ve açıkça kendisine aileler tarafından eğitim verilmesi için emanet edilen öğrencilerimizden tahrik olduğunu herkese açık sosyal medya hesaplarından ifade eden bu şahıs hala görevine devam ediyor. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığına her yaptığı paylaşım ile azaltan bu şahıs Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına da hakaret etmeyi, saygısızlık etmeyi kendisine görev olarak kabul ediyor.  Milli Eğitim Temel Kanununun ikinci maddesinde Türk Milli Eğitiminin genel amacı şu şekilde belirtilmiştir.

Türk Milletinin bütün fertlerini, 1. (Değişik: 16/6/1983 - 2842/1 md.) Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir diyor. Bu kişinin davranışları Milli Eğitimin ve öğretmenlik mesleğinin amaç ve ilkelerini asla uymamaktadır. Bu zihniyeti çürük, gencecik kızlarımızı cinsel obje olarak gören ve ifade etmekten sakınca duymayan şahıs görevden alınmalı ve hakkında Devlet Memurunun güvenini sarsmasından idari soruşturmanın yürütülmesini istiyoruz. Ayrıca bu şahıs görevlerini layıkıyla yapan Beden Eğitimi öğretmenlerine de hakaret etmektedir. Eğitim-İş olarak ilan ediyoruz. Bu şahsı ve koruyup kollayan kişiler hakkında da genel merkezimiz tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.