Eğitim-İş, öğretmenleri buluşturdu

Eğitim-İş, öğretmenleri buluşturdu

Eğitim-İş Konya Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği Birlik ve Dayanışma yemeğinde öğretmenleri buluşturdu.

 Katılımın yoğun olduğu yemekte, öğretmenler günlerini coşkulu kutladı. Ramada otel’deki Eğitim-İş’in yemeğine Konya Şube Başkanı Özgür Genç, yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-İş MYKÜ Üyesi Hüseyin Kara, Aksaray, Çorum, Elazığ şube başkanları, Eğitim-İş Eski Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim-İş Eski Genel sekreterlerinden Mehmet Altıntop ve Şükrü Balun, Konya ilçe temsilcileri, ADD, ÇYDD, CHP il ve ilçe yöneticileriyle, Genel-İş Konya il temsilcisi,  Disk ve nakliyat-iş Konya il temsilcisi ve öğretmenler katıldı.  Yemeğin açılışında konuşan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç yemeğe katılanlara teşekkür ederek, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

Başöğretmen Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; ‘Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır’ sözleri bunun en güzel örneğidir. Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda olan öğretmenler AK Partinin iktidarı döneminde açlık sınırına yakın bir ücrete mahkum edilerek, itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Bugün 15 yıllık deneyimli bir öğretmenin aldığı net maaş 3040,23 TL iken, AK Parti iktidarındın her dönemindeki her Milli Eğitim Bakanı her fırsatta öğretmenleri aşağılamış, yaptıkları işi küçümsemiş, öğretmenlerin aldığı ücretin fazlalığından, çalışma saatlerinin de azlığından şikayet etmiştir. Öte yandan eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler Öğretim Birliğine vurulan bir darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, sözleşmeli ve güvencesiz istihdam uygulamalarıyla öğretmenlerin yaşadığı sorunlar daha da derinleştirilmiştir. Eğitim-İş olarak, Bakanlığın eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve okullarda bilimsel, laik, ulusal, demokratik ve nitelikli bir eğitim anlayışını yerleştirmek yerine, öğretmeni itibarsızlaştıracak, iş güvencesini ortadan kaldıracak bir eğitim anlayışını yerleştirmezsine izin vermeyeceğiz. Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz” dedi.Konuşmaların ardından Eğitim-İş Genel Merkezi tarafında hazırlanan sinevizyon gösteriminin yapıldı. Daha sonra sendika üyesi olup, emekli olan öğretmenlere birer plaket verildi. Plaket törenin ardından yemeğe katılan öğretmenler müzik eşliğinde günün yorgunluğunu ve stresini attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.