‘Öğretmenlerimizin   sorunlarını çözün’

‘Öğretmenlerimizin sorunlarını çözün’

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, eğitimde yaşanan sıkıntılar ve öğretmenlerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

İktidara öğretmen alımlarında mülakatın kaldırılması çağrısında bulunan Ekici, öğrencilerin beslenme sorununa da değindi. Ekici ayrıca öğretmenlere yönelik şiddetin son bulması için de önlemler alınması gerektiğini söyledi.

MÜFREDAT İÇERİĞİNDEN BAŞKA SORUNLARIMIZ VAR

Eğitimde yüzleşmemiz gereken sorunların olduğunu ifade eden Hasan Ekici, “Eğitim uzmanlarından derlenen verilere göre 2023 YKS’de 100 bini aşkın aday sıfır puan almış. Bakın üniversite sınavındaki soruların içinde Türkçe paragraf soruları da var, yani her soru doğrudan bilgiye dayanmıyor. O zaman burada müfredat içeriğinden başka sorunların da olduğu aşikâr değerli arkadaşlar. Bunların üzerinde de durmamız lazım. Bunlar çok ciddi şekilde ele alınması yüzleşmemiz gereken sorunlardır” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ KANTİNDEN TOST ALAMAZ DURUMDA

Öğrencilerin ciddi manada beslenme sorunu olduğunu kaydeden Ekici, “Çocuklarımız okullarında kantinden tost alamaz durumdalar. Siz evlerinde et yiyemeyen, balık yiyemeyen çocuğun hangi müfredatı getirirseniz getirin başarılı olabileceğine gerçekten inanıyor musunuz? Önce bu çocukların karnının doyması lazım, yeterli beslenmeleri lazım” ifadelerini kullandı.

MÜLAKATLARI KALDIRIN

İktidarın genel seçimler öncesi mülakatı kaldıracaklarına yönelik verdiği sözü tutmadığını belirten Ekici, duruma tepki gösterdi. Ekici, “İktidara mülakatı kaldırma sözünü tutmaması üzerinden eleştiren Hasan Ekici, “Genel seçimlerden önce mülakatları kaldıracağınıza dair söz verdiniz. İki gün önce ‘büyük bir lütufla’ verdiğiniz sözü yarı yarıya yarıya tuttunuz. On binlercesi atanamayan öğretmenlerimiz var. İnsanların emeklerini, eş, dost, akraba, partili kayırma aracı olarak kullandığınız mülakatlarla hiçe sayarsanız, o insanların yaptığı işe saygısı azalır. İşini büyük bir hevesle yapma şansını ellerinden alırsınız. Yalnızca “sizden” olduğu için atadıklarınız ise, o hiçbir tanıdığı olmayan ancak alın teriyle, akıl teriyle, bilek gücüyle çalışıp sınavdan yüksek puan alan öğretmenlerimiz kadar başarılı olamaz. O yüzden bizim çağrımız açık ve net: Öyle yüzde 50 falan değil, yüzde 100 sınav puanı, yüzde 100 liyakat. Sözünüzü yüzde 100 tutun, mülakatları kaldırın” şeklinde konuştu.

OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NEREDE?

Ekici, öğretmenlere yönelik şiddete karşı güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini söyledi. İktidara öğretmenlerin sorunlarını çözme çağrısında bulunan Hasan Ekici, “Öğretmenlerin hayat koşullarını iyileştirin. Öğretmenlerimiz öldürülüyor, yaralanıyor, şiddete maruz kalıyor. Okullardaki güvenlik önlemleri nerede! Bakın feryat ediyorum, her birinizi bir öğretmen yetiştirdi, şimdi siz de onların imdadına yetişin, hangi koşullarda mesleklerini icra etmek zorunda kaldıklarını görün ve “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek öğretmenlerimizin sorunlarını çözün” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.