Öğretmen ne yapsın?

Öğretmen ne yapsın?

Okullarda yaşanan disiplin sorunun her geçen gün arttığına dikkat çeken Türk Eğitim- Sen Konya Şube Başkanı Tanfer Ata, "Öğrenciler grup kurarak, not için bile öğretmenini şikayet eder hale geldi. Gidişat kötü. Öğretmenlerimize destek çıkılmıyor" dedi

Eğitim kalitesi düştükçe, okullardaki şiddet olayları da artış gösteriyor. Sistemin bir türlü oturtturulamaması ve sürekli sistemle oynanılması eğitimden istenilen verimin alınamamasına yol açıyor. Öğretmenlik mesleği ise her geçen gün itibar kaybetmeye devam ediyor. Öğretmenler Alo 147 şikayet hattı ve BİMER gibi uygulamalar yüzünden görevlerini yapamaz hale geldi. Okullarda disipsizlik hat safhaya ulaştı. Eğitim sisteminin bir türlü oturtulamaması, sayıları sürekli artan okul dizileri, öğretmenlerin yetkilerinin azaltılması ve idealist öğretmenlerin yetişmemesi milli ve manevi değerlerden uzak bir neslin yetişmesini de beraberinde getiriyor.

ÖĞRETMENLER ŞİDDET SARMALINDA

Özellikle liselerde öğretmenlere yönelik veli ve öğrenci şiddetinde ciddi bir artış yaşanıyor. Öğretmenler bazen veliler tarafından darp ediliyor bazen öğrenciler tarafından. Ülkemizde öğretmenlerin öğrenciler tarafından sınıf ortasında katledildiğine bile şahit olduk. Bir zamanlar toplumun kanaat önderlerinden biri olan öğretmenlerin eski saygınlıkları kalmadı.

Geçtiğimiz günlerde Çorlu'da bir sınıfta yaşanan akıl almaz olay, bu gerçekleri bir kez daha gün yüzüne çıkardı.  Öğrencilerin öğretmenleri ile alay etmesi ve bunu cep telefonları ile görüntülemeleri Türkiye'de eğitimin içler acısı halini ortaya koydu.  Öğretmenler, hem öğrencileri hem de öğrenci velileri tarafından eskisi gibi değer görmek istiyor.

OKULLARDA DİSİPLİN FALAN KALMADI

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, herhangi bir öğretmenin eline toplu iğne batsa bile o öğretmenin acısını kalplerinde hissettiklerini ifade etti.  Çorlu'da yaşanan olaya anlam veremediklerini ve bu tarz olaylara şiddetle karşı olduklarını dile getiren Ata, eğitim bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin de altını çizdi. Okullarda disiplinsizliğin artış gösterdiğini üzüntü ile söyleyen Ata, "Mevzuat gereği disiplin konusunda ciddi müeyyideler yok. Her türlü uygunsuz hareket deyim yerindeyse okullarda rahatlıkla sergileniyor. Öğretmenler haklı olduğu halde, haksız gibi gösteriliyor. Ve yine öğretmenlerimiz şikayet edilmekten artık bıktı" açıklamalarında bulundu.

EN KÜÇÜK OLAYDA ŞİKAYET EDİLİYORLAR

Uygunsuz davranışların okul yönetimi tarafından kapatıldığını belirten Ata, okulun adı çıkmasın diye çoğu olayın görmezden gelindiğini aktardı. Olumsuzlukları bastırdıkça, yeni şiddet olaylarının boy gösterdiğini kaydeden Ata, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şiddet olaylarının dozu arttı. Bu olayların yaşanmaması için gerekli hiçbir önlem alınmıyor. Yaşananları gizlemek doğru bir tutum değil. Eğitimde gidişatın iyi olmadığını söylüyoruz. Taleplerimiz de yetkili merciler tarafından çeşitli sebeplerle dikkate alınmıyor. Siyasi baskılar arttıkça öğretmenler ceza görürse bu işten kesinlikle verim alınamaz. Şiddet eğiliminde olan çocukların önü alınmazsa, bu davranışları sergileyen çocuklar yarın okullarına daha fazla zarar verir. Öğretmenlerine daha fazla nefret duyar, ailesine de zararları artar. Bu gidişat nereye diye kafa yorulmalı. Okul içinde öğrenciler grup kurarak, not için bile öğretmenini şikayet eder hale gelmiş. Öğretmenimize destek çıkılmıyor."

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum