Öğrenciler 16 gün tatile girdi

Öğrenciler 16 gün tatile girdi

Öğrenciler, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini geride bıraktı. Konya'da ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 448 bin öğrenci, karnesini alarak; sömestr tatiline girdi.

Öğrenci ve velilerde tatil heyecanı başladı. Adı sürekli 15 tatil olarak anılan yarı yıl tatili, "22 Ocak- 5 Şubat" tarihleri arasında olacak. Ayrıca öğrenciler, tam olarak 16 gün boyunca tatil yapacak.  yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ise 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

İLK DÖNEM ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAŞANDI

Geride kalan yarım dönemin değerlendirmesini yapan Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, bu dönemde birtakım değişikliklerin yaşandığına dikkat çekti. "Uyum sürecinden geçiyoruz" diyen Karlıer, daha sonra şunları kaydetti: "Biz, bu değişimlerin iyi olacağı kanaatindeyiz. Gerek TEOG, gerekse üniversitelere giriş sınavının değiştirilmesi olumlu adımlardır. Zaten TEOG, FETÖ'nün bir projesiydi. Sosyal etkileşimi yaralıyordu. Bu yıl eğitim açısından gündeme gelen en önemli konuların başında öğretmenlere şiddet geliyordu. Biz, kesinlikli şiddetten yana değiliz. Öğretmenin itibarının korunması ve daha güzel nesiller yetiştirebilmenin gayretindeyiz. Sendika olarak bizim bu tutumumuz, inşallah gelecek yıllarda her şeyin daha iyi olacağının anlamlı bir işaretidir."

KÖTÜ NOTA TAKILIP KALMAYIN

Sömestr tatili öncesi öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan eğitimciler, öğrencilerin kitap okumayı ihmal etmemeleri gerektiğini dile getirdi. Eğitimciler, "Öğrencilerin yakın eş, dost ve akrabalarını ziyaret etmelerini de öneriyoruz. Veliler, karnesinde kötü not bulunan öğrencilere şiddet uygulamamalı. Onlara kötü söz söylemekten kaçınmalıdır. Anne ve babalar, çocuklarına güvendiklerini hissettirmelidir. Başarısızlığın altında yatan sebeplerin çözümü, istişarelerle belirlenmelidir. Çocuklarımız, bizler için çok değerli. İnandıkları ve ailelerinden destek gördükleri müddetçe, altından kalkamayacakları iş yoktur. Karnede kötü notu olan öğrencilere, dünyanın sonuymuş gibi de davranılmamalıdır" dedi. Tatilde ödev vermenin yasak olduğunu hatırlatan Eğitimciler, ayrıca şunları söyledi: "Öğrenciler, 16 günlük bu sürede iyice dinlenmelilerdir. 2. dönem öğrenciler açısından daha yoğun olan bir dönemdir. Sınava hazırlanacak öğrenciler ise programlarını ihmal etmeden, eksikliklerini kapatmalı ve bol bol soru çözmelidir. Velilere bir hatırlatma yapmakta daha fayda görünüyor. Anne ve babalar, kendi çocuklarını; diğer hiçbir çocukla veya akrabasının çocuğu ile kıyaslamamalıdır. Bu yanlışlara düşülmemelidir. Çocuklarımıza  verdiğimiz değerin notla alakalı olmadığını hissettirmeliyiz. 'Sen düşük alsan da yüksek alsan da biz seni seviyoruz. Fakat bazı eksiklikleri gidermemiz gerekiyor. Bu konuda biz seni sonuna kadar destekliyoruz' denmesi gerekir."

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.