Odaya üye esnafın yarısı icralık

Odaya üye esnafın yarısı icralık

Sarayönü Esnaf Odası Başkanı Mehmet Potuk, odaya kayıtlı 475 üye bulunduğunu, bu üyelerin yarıya yakınının icralık olduğunu söyledi.

Potuk, “Küçük esnafın sorunları fazla oluyor. Esnafların birleşerek büyümeleri için çok çalıştık ancak esnafımıza bunu kabul ettiremedik. Büyük marketler ilçelere gelmeden sizi birleştirelim, dedik ama arkadaşlarımızı bir araya getiremedik. Bu nedenle esnaflarımız yok olup gidiyor. Ayakta kalabilmek için yapılacak tek şey var; birleşmek, büyümek ve gelişmek” diyerek esnafları bir kez daha birlik olmaya çağırdı.
İlçede genel gıda ürünleri satan bakkalların sayısının fazla olduğunu da dile getiren Potuk, “Şu anda 98 bakkal var. Bunun haricinde iş yerlerini kapatanların sayısı son yıllarda arttı. Senelik ortalama 15–20 düşüş oldu. Son olarak ilçeye üç tane büyük market açılması, küçük esnafın dükkanını kapatmasına neden oldu. Sermaye olmayınca birleşme de olmadı. İş yerini büyütmek isteyen esnaf kredi de kullanamıyor. Çünkü Sarayönü Esnaf Kefalet Kooperatifi şu an kredi kullandıramıyor. İcralık olan esnaf sayısının yüksek olması nedeniyle bu tablo oluştu. Şu an 150’nin üzerinde borçlu ve icralı esnafımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.