Nostalji kokuyor

Nostalji kokuyor

Her Pazar günü Kızılay Hastanesi’nin arka tarafındaki parka kurulan ikinci el pazarı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

 İnsanların Bit Pazarı olarak bildikleri pazarda; ev eşyalarından araba parçalarına, antika eşyalardan 100 yıllık paralara kadar bir çok ürün bulunuyor. Her kesimden insana hitap eden ürünlerin bulunduğu pazara vatandaşın ilgisi de yoğun oluyor.

Sanayide bulunmayan birçok makine ve araba parçalarının dahi burada bulunabileceğini belirten pazarcılar, pazarda ayrıca, dikiş makinelerinden elektronik aletlere, ikinci el kitaplardan ev eşyalarına kadar birçok eşyanın bulunabileceğini belirtiyor. Pazarın en ilginç yönü ise her tarafta bulunamayan gramofonlar ve 70 yıllık taş plakların dahi burada sergileniyor olması. Nostalji kokan pazar yerinde 20 senedir antika eşya alıp sattığını vurgulayan Bit Pazarı esnaflarından Seyfettin Ateşoğlu, “Vatandaşlar bu pazarı çok seviyorlar. Her Pazar günü buraya en az 600 kişi uğrar. İnsanlar bir şey almasalar bile buraya gelip eşyalara bakıyorlar. Antika ve ikinci el eşya almak insanlarda hastalık oluşturuyor. Sürekli bu eşyalara bakmak ve almak istiyorlar” dedi.
DOKTOR VE AVUKATLAR ÖZEL İSTEKDE BULUNUYORLAR
Bir çok doktor ve avukatın orijinal plak ve tarihi eşyaların olduğunda kendilerine satılmasını istediğini de dile getiren Seyfettin Ateşoğlu, “Doktorlar ve zengin insanın her tarafta bulunması mümkün olmayan orijinal taş plakları almak istiyor. Bu pazarlarda taş plak ve gramofon bulmak çok kolay. Bu kişiler bize liste hazırlıyorlar ben de gerekirse İstanbul ve İzmir’deki ikinci el eşya satan yerlere giderek bu eşyaları bularak kendilerine temin ediyorum” ifadelerini kullandı. İnsanların buraya geldiklerinde eşya almadan gidemediklerini anımsatan Mehmet Sebze ise “Her yaştan insana hitap eden ürünü burada bulmak mümkün. İnsanlar kullanmasalar bile bir şeyler alıyorlar. Her hafta yaşlısından gencine yüzlerce insan geliyor. Pazara en fazla ise koleksiyoncular ilgi gösteriyor” diye konuştu.
n MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.