Nissan Mitsubishi'yi satın aldı

Nissan Mitsubishi'yi satın aldı

Japon otomobil devlerinden Nissan, Mitsubishi'nin yüzde 34'ünü satın aldı.

Kyodo ajansının haberine göre, Nissan, yakıt skandallarıyla başı dertte olan Mitsubishi firmasının hisselerinin yüzde 34'ünü 2,3 milyar dolara satın aldı.

Nissan Motor Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, Mitsubishi'nin halihazırdaki Üst Yöneticisi Osamu Masuko'nun yerine geçecek. Masuko ise Mitsubishi Motors'un başkanlığına devam ediyor.

NİSSAN'IN BAŞKANI TEKLİF ETTİ

Masuko ile ortak basın toplantısında konuşan Ghosn, yönetici olarak sorumluluklarının Mitsubishi'deki idareciliğin güçlendirilmesi ve yeni partnerin bağımsızlığına saygı duymak olduğunu belirtti.

Mitshubishi Motors'un üst yöneticisine başkan olarak kalma teklifinde bulunan Ghosn, Nissan'ın beceri, know-how ve teknik gibi her kademede destek sağlayacağını, yeniden inşa edebilmenin bir numaralı öncelik olduğunu vurguladı.

Masuko ise Ghosn'un teklifinden şevk duyduğunu ve Nissan'ın yatırımlarının Mitsubishi Motors'un sürdürülebilir kalkınmasında büyük bir itici güç oluşturacağını ifade etti.

KARAR NİSAN'DA ALINDI

Nissan Motor, mayıs ayında, rakibi Mitsubishi Motors'un hisselerinin üçte birinden biraz fazlasını satın alarak firmayı kurtarabilme, Güneydoğu Asya'da rekabetçil iş birliğini genişletebilme kararı almıştı.

Nissan Motor'un Mitsubishi Motors'un hisselerini satın alması Nissan'ı küresel araç satış piyasasında, Toyota Motor Corp. , Volkswagen AG ve General Motors Co. gibi sektör liderlerine biraz daha yaklaştırabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.