Kur’an eğitimi başlıyor

Kur’an eğitimi başlıyor

Yaz Kur’an kurslarının eğitime 21 Haziran’da başlayacağını ifade eden İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, kursların öğrencilerin durumuna göre 3 kur halinde verileceğini söyledi.

Yaz döneminin gelmesiyle Konya il merkezi ve ilçelerde ilköğretim 5. sınıfı tamamlayan öğrencilere yönelik düzenlenen yaz Kur’an kursları, 21 Haziran-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 3 kur olarak gerçekleştirilecek Kur’an kursu eğitimi Konya merkezde 350 kurs sınıfında ve Konya genelindeki tüm yatılı Kur’an kursları ve camilerde verilecek. Çocuğunu Kur’an kursuna yazdırmak isteyen veli ise bulunduğu mekândaki cami görevlilerine veya müftülüğe başvuru yapabilecek. 21 Haziran’da başlayacak yaz Kur’an kurslarıyla ilgili bilgi veren İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, kurslarda derslerin standart bir şekilde verilmediğini, öğrenci-öğretici diyalogunun pekişmesi için derslerin çeşitli etkinliklerle eğlenirken yapıldığını belirtti. Öğrencilerin yıl boyunca okullarında aldıkları derslerle yorulduklarını ve sıkıldıklarını belirten Dr. Hamza Küçük, “Bu nedenle Kur’an kursların eğlenceli bir şekilde geçmesini istiyoruz. Çocuklara sıkıcı bir kurs vermek pedagojik eğitime de aykırıdır. Kur’an kursları saat 09.00-12.00 arası hemen hemen tüm camilerimizde verilmektedir. Yoğunluğun fazla olduğu camilerde ek görevli de tahsis ediyoruz. Ayrıca 15 öğrencisi olan camii görevlilerimize teşvik amaçlı ek ders ücreti veriyoruz. Çünkü yoğun talep oluyor yaz döneminde. Kışın 12 bin öğrenci olurken, yazın bu sayı 30 bine çıkıyor” dedi.
Merkezde verilecek Kur’an kursu sayıları hakkında da bilgi veren Küçük, Karatay’da 107, Meram’da 58, Selçuklu’da 40 olmak üzere 350 sınıf ve 950 civarında camide Kur’an öğretiminin sağlanacağını bildirdi. Kur’an kurslarının 5-6 yıldır 3 kur halinde verildiğini aktaran Küçük, şöyle konuştu: “3 kurlu sistemde kırsal bölge hariç hemen hemen yüzde 95’e varan bir başarı sağladık. Bunun nedeni kırsal bölgelerde öğrenciler ailelerinin bahçe işleriyle uğraştıkları için kurslara devam noktasında sıkıntı yaşıyor. Kurs sisteminin ilki üç hafta süren ve hiç Kur’an okumayı bilmeyenler için uygulanıyor. İkincisi az bilenler, üçüncüsü ise Kur’an okumayı bilip fakat okurken zorlanan için uygulanıyor. Velilerimiz çocuklarının Kur’an kurslarını düzenli takip etmelerinde yardımcı olsun. Kurun ders saatlerini öğrensin ve çocuğunun o saatte kursta olmasını sağlasın. Çünkü kursa düzenli gelen öğrenci 14 günde Kur’an’a geçer. Bunun yanında kurs görevlilerinin verdikleri ödevler de çocuklarına yardımcı olsunlar.”
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.