Naifbey ikinci oldu

Naifbey ikinci oldu

Konya'da Mahalli 24. Geleneksel Safkan Arap ve İngiliz At Yarışları hafta sonu gerçekleştirildiYarışlar, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Konya Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği tarafından Konya Hipodromu'nda gerçekleştirildi.

Konya'da Mahalli 24. Geleneksel Safkan Arap ve İngiliz At Yarışları hafta sonu gerçekleştirildiYarışlar, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Konya Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği tarafından Konya Hipodromu'nda gerçekleştirildi. 30 Safkan İngiliz ve Arap atının katıldığı yarışmalarda Andaç Asansör şirketinin sahibi Kazım Andaç’a ait Naif Bey, ikincilik kürsüsünde yer aldı.

Yarışmalar Valilik Kupası, Büyükşehir Belediyesi Kupası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kupası, Konya Garnizon Komutanlığı Kupası, Konya Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Kupası kategorilerinde yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kupası için gerçekleştirilen 3. Boy koşuda, Bin 600 metre koşan atlardan, Balamirhan birinci olurken, Erdoğan İyidöner’in jokeyliği yaptığı 6 yaşındaki Safkan Arap atı Naif Bey ikinci, Yeditepekaya ise üçüncü oldu. Yarışta birinci olan Balamirhan 3 bin TL ikramiye kazanırken, ikinci olan Naif Bey bin 200 TL üçüncü olan Yeditepekaya ise 600 TL ikramiye kazandı.

At yarışlarında Konya’yı başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Naif Bey’in sahibi Kazım Andaç, “Geçmişinde birçok başarısı olan safkan Arap atımız Naif Bey, çok iyi bir koşu çıkararak, ikinci oldu. Konya’daki binicilik sporunun gelişmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yarışlar, Konya Garnizon Komutanlığı Kupası ve Konya Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Kupası koşularının ardından sona erdi.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.