Myanmar'da 800 bin kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor

Myanmar'da 800 bin kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor

Dünya Gıda Programı (WFP), Myanmar'da Mocha Kasırgası'ndan etkilenen en az 800 bin kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

BM Cenevre Ofisi Enformasyon Birimi Basın ve Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Rolando Gomez moderatörlüğünde haftalık basın toplantısı düzenlendi. WFP Asya ve Pasifik Bölge Müdür Yardımcısı Anthea Webb, çevrim içi katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta meydana gelen Mocha Kasırgası'nın Bengal Körfezi bölgesindeki savunmasız insanları etkilendiğini kaydetti. Felaketten Myanmar ve Bangladeş'te yaklaşık 1 milyon Arakanlı mültecinin kaldığı kampın da olumsuz etkilendiğini işaret eden Webb kasırganın binaların yıkılmasına ve altyapı sistemlerinin zarar görmesine neden olduğunu da söyledi. Webb, Myanmar'a ilişkin "Bugün en az 800 bin kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor. Daha fazla bölgeye ulaştıkça gıda, barınak, su, sağlık ve diğer insani yardımlara yönelik daha büyük ihtiyaçların ortaya çıkması öngörülüyor." dedi.

İlk üç ay boyunca kasırgadan en çok etkilenen Arakan, Magway ve Chin bölgelerinde en az 800 bin kişiye ulaşmayı planladıklarının altını çizen Webb, kasırga nedeniyle Myanmar ve Bangladeş'te çok büyük ihtiyaçların olduğuna dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.