Muş’ta Dolu Yağışı Ve Fırtına

Muş’ta Dolu Yağışı Ve Fırtına

Muş’ta sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı ve şiddetli fırtına çatıları uçurarak evlere hasar verdi.Merkeze bağlı 45 kilometre uzaklıktaki Çiçekli köyünde etkili olan fırtına, yaşamı olumsuz etk...

Muş’ta sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı ve şiddetli fırtına çatıları uçurarak evlere hasar verdi.

Merkeze bağlı 45 kilometre uzaklıktaki Çiçekli köyünde etkili olan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtınadan sonra fındık büyüklüğünde dolu yağışı etkili oldu. Köyde can kaybı yaşanmazken, bazı evlerin çatısı uçarken, elektrik hatları da zarar gördü. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de Çiçekli köyünde incelemelerde bulunarak zarar tespit çalışmaları yaptılar.

Fırtınanın etkili olduğu Çiçekli köyünde Veysi Sağan’a ait evin çatısı tamamen uçarken, duvarlarda ise büyük çatlaklar meydana geldiğini belirten Alican Sağan, evin oturulamaz durumda olduğunu söyledi. Şiddetli fırtınadan dolayı elektrik hatlarının da zarar gördüğünü ifade eden Sağan, “Fırtına oldu. Çok büyük bir fırtınaydı. Evin çatısını uçurdu diğer evin üzerine vurdu ve ev hasar gördü. Ev oturulamaz hale geldi. Evin içini de gördünüz. Ev oturulamaz hale geldi. Şimdi çatı parçaları 500 metreden fazla uzağa düşmüş. Birkaç evin çatısını uçurdu. Bir de elektrik direğindeki teller kopuktur, şu an elektrik yok köyde” dedi.

Fırtınanın çok şiddetli olduğunu ve korktuklarını kaydeden Medeni Sağan da, “Sabah saat 08.00’de rüzgar çıktı. Öyle bir rüzgardıki sanki gece oldu öyle karanlıktı” ifadelerini kullandı.

AFAD ekiplerinin de gelip incelemelerde bulunduğunun altını çizen Remzi Sağan, “Sabaha karşı bir hortum çıktı. Birkaç ev yıkıldı, çatıları uçtu. Şu anda burada iki ev oturulamaz hale gelmiş. AFAD ekipleri de geldi. Allah razı olsun şimdi onlarda inceleme yapıyorlar. İnşallah bize bir çare bulurlar” diye konuştu.

Köyde incelemelerde bulunan AFAD ekibinden İnşaat Mühendisi İsmail Tosun ise, ilk tespitleri yaptıklarını ve çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “Meydana gelen şiddetli fırtına neticesinde köyde bir vatandaşımızın evi, meydana gelen hasarda tamamen kullanılamaz durumda. Biz ekip olarak incelemelerimizi yaptık. Vatandaşı evde oturmaması için ikaz ettik. Sosyal devletimizin ilkesi gereği vereceğimiz rapor, bu vatandaşımıza gerekli yardımların yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, merkez Taşoluk köyünde de fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtuğu öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.