Muhtarlar buluştu

Muhtarlar buluştu

Konya'nın tamamında görev yapan muhtarlar ile biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya topyekün kalkınıyor. Bunda yerel yönetimlerin ve muhtarların el birliği ile çalışması etkili oluyor” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gelenekssel hale getirdiği "2. Muhtarlar Buluşması" Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleşti. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Celal Duran, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SORUMLULUKLARIMIZI BİLİYORUZ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan projelerin tanıtım filmi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Geleneksel 2. Muhtar Buluşması'nın ilkini geçen yıl 10 Bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde yapmıştık. Şimdi 2.sini düzenliyoruz. Katılım gösteren bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlar ve belediyeciler, çilekeş insanlardır. Biraz da yalnız insanlardır . Yerel yönetimlerin böyle bir özelliği ve önemi vardır. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu güne kadar çözülemeyen her sorunu hemen sonuçlandırmayı arzu ettik. Tabi ki yerel yöneticilerin görevi elinden geleni yapmaktır. Konya muhtarları, yerel yöneticileri bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonrada sorumlulukları ile ilgili çalışmaları aynı azimle yapacaktır. Bu seferki toplantımızı Bilim Merkezi'nde yapıyoruz. Burayı görmemiş muhtarlarımız olabilir. Bu proje sadece Konya'nın değil Türkiye'nin yüz akı projelerindendir. Dünyadaki sayılı bilim merkezlerinden birisi olan Konya Bilim Merkezi 100 binlerce ziyaretçi ağırlıyor” dedi. 

BEDESTEN'E EN PRESTEJLİ ÖDÜL

İtalya'da Bedesten Projesi'nin 'Kültürel Mirası Koruma' büyük ödülünü aldığını söyleyen Akyürek, şu ana kadar bu ödülün 3 ülkeye verildiğini ifade etti. Akyürek, “Türkiye adına bu ödülü Konya aldı. Şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyoruz. Bedesten'de 2 bin 687 iş yerinin yenilenmesini tamamladık. Mevlana Türbesi'ne bakan bölümde de bir dönüşüm çalışmasını şu anda hazırlıyoruz. Şehrimizin tarihine kültürüne, geleceğine, geçmişten yola çıkarak iz bırakmış oluyoruz” diye konuştu. 

Medeniyet Okulu Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, “Özellikle tüm köylerimizdeki okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin tamamını öğrenim hayatları sürecinde Bilim Merkezi'ne getirerek onları bilimsel buluşmalarla farklı bir konumda tanışmasını sağlamış olacağız. Geçtiğimiz yıl 50 bin öğrencimize Bilim Merkezi'nde ağırladık. Bunun dışında 200 binden fazla misafirimiz geldi. Şehrimizin tarihine önemli büyük yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz. Mevlana Kültür Merkezi ile başlayan atık su arıtma su tesisi, köprülü kavşak, devasa park, balık hali, hayvan pazarı, Mevlana Meydanı, Şehir Meydanı, Kültür Park, Stadyum, spor kompleksi, Bilim Merkezleri ile devam eden süreç şehrimizin geneline yayılarak devam etmektedir” şeklinde konuştu.

ESKİ OTOBÜSLER EMEKLİYE AYRILIYOR

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya'nın bir bütün halinde değerlendirildiğini kaydeden Akyürek, “Tabi ki ilk yıllarda bir geçiş dönemini yaşıyoruz. Fakat yerel yönetimler ve muhtarlarımızla bir bütün olarak geçiş dönemini başarıyla atlatıyoruz. 1 yıllık süreçte şehrimizin geleceği adeta yeniden oluşturuluyor. Konya topyekün kalkınıyor. Altyapı sorunları topyekün çözülüyor. 31 ilçemiz ile el birliği ile çalışarak merkezle birlikte 108 itfaiye merkezini 38 su ve kanalizasyon merkezini, 7 fen işleri bölge merkezini hayata geçirdik. Bunları ekip ve ekipman olarak güçlendirdik. Konya genelinde bine yakın itfaiye merkezi çalışanımız ve 300'den fazla araçla çalışma yürütüyoruz. Greyder, iş makinaları ile bölge merkezlerimizi güçlendiriyoruz. 2014 yılında seçimden önce ilçelerimizde muhtarla yaptığımız toplantılarda bazı sözler vermiştik. Biz belediye olarak bunların altını her toplantıda çizdik. 200 milyon lira ilçelerimize yatırım yaptık. Gelecek yıl 500 milyon lira bir harcamaya ulaşacağız. Eski otobüsler de artık ortadan kalkıyor. Bunların yerine yeni teknoloji ile donatılmış 182 yeni otobüs aldık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlara Konya'nın geleneksel düğün pilavı ikram edildi. Muhtarlar aynı zamanda belediye tarafından oluşturulan görüş ve talep masasında mahalleleri ile ilgili sorunları ve beklentilerini diye getirdi. Bilim Merkezi'ni inceleyen muhtarlar şehir turu da yaptı. 

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.