Muhacir Pazarına üniformalı polis talebi

Muhacir Pazarına üniformalı polis talebi

Muhacir Pazarı'nda yaşanan saldırının ardından vatandaş ve bölge esnafı İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıda bulunarak, “Bu bölgeden resmi üniformalı polisleri eksik etmeyin” dedi

Geçtiğimiz günlerde Muhacir Pazarı'nda meydana gelen olay, tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi. Pazar yerinde tartıştıkları köfteciyi ayağından vuran şahıslar, kaçarken rastgele ateş açtı. Köfteci ile birlikte 3 kişi yaralandı. Olayın ardından, pazar esnafı saldırganların yaşadığı mahalleyi bastı ve 11 kişi yaralandı. Bölgede olayın yaşandığı ilk 3 gün geniş güvenlik önlemleri alındı. Esnaf ve vatandaş bölgede Salı, Cumartesi ve Pazar günleri en az 3-4 ekip resmi üniformalı polisin bulunması gerektiğini savundu.

SALDIRGANLARIN EVİ BOŞALTILDI

Saldırganların yakınlarının yaşandığı evler önceki gün öğle vakti, polis eşliğinde boşaltıldı. Evlerin boşaltıldığı haberini alan yaklaşık 60 kişilik bir grup, mahalleyi tekrar basmaya kalktı. Hareketlenmenin üzerine bazı vatandaşların, evi taşımayı bırakarak kaçtığı iddia edildi. Olayların büyümesindeki en büyük etkenin ise saldırganların ettiği ağır küfürler olduğu belirtildi.

HERKES BALIKÇILARI SUÇLUYOR

Muhacir Pazarı'nın yan tarafında bulunan Balıkçılar Hali'nde yaşanan olayın ardından durgunluk yaşanıyor. Balıkçılar, bu bölgede yaşanan en küçük olayın bile kendilerinden bilindiğini söylüyor. Bu algının kendilerini üzdüğünü dile getiren Balıkçılar, “Olay, yaşanır yaşanmaz bizleri aradılar. Balıkçılar, tartışmış dediler. Bunu üzüntü ile karşıladık. Bizler, işimizde gücümüzde olan insanlarız. Bu iddialar sebebi ile 2 gündür iş yapamıyoruz. Vatandaşlar, buraya gelmekten korkuyor” dedi.

“POLİSİ BURADAN EKSİK ETMEYİN”

Bölgedeki bazı esnaflar, yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü ifade etti. Bölgenin her geçen gün daha olumsuz bir imaja sahip olduğunu kaydetti. Esnaflar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bazı taleplerde bulunarak, şunları kaydetti: “Salı, Cumartesi ve Pazar günleri buraya pazar kuruluyor. Binlerce insan gelip buradan alışverişini yapıp gidiyor. Geçtiğimiz gün yaşanan olay, buraya ayrı bir önem verilmesi gerektiğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Burası halkın ortak alanı. Yaşlısı, genci, çocuğu; yani her yaştan insan geliyor. Sivil ekipler vardır, bilemeyiz. Resmi üniformalı ekiplerin, burada hiç değilse o günler beklemesi lazım. Hem halk ile iç içe olması hem de daha çok görünür hal alması lazım.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.