MİLLETİMİZ ÇANAKKALE'DE TARİH YAZDI

MİLLETİMİZ ÇANAKKALE'DE TARİH YAZDI

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Konya'da tören düzenlendi. Konya Valisi Yakup Canbolat, Mehmetçiğin sancağını diktiği her yere şan ve şeref kattığını söyledi

Tören, Konya Şehitliğine çelenk bırakılmasıyla başladı. Daha sonra protokol, Mevlana Kültür Merkezi'nde Meram Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programa geçti. Programa; Canbolat'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Merak Kaymakamı Resul Çelik, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, kurum müdürleri, şehit ve gazi yakınları, Meram Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Karataş, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Vali Canbolat ve beraberindekiler, okul öğrencileri tarafından yapılan eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Kültür Merkezi'ndeki program da saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Okul öğrencileri davetlilere gösterilerde bulundu. Şiirler okundu ve Mehmetçik için türküler söylendi.

img_0696.jpg

ŞEHİTLERE ÖDEYECEK BORCUMUZ VAR

Konya Valisi Yakup Canbolat, şehitlikte bir konuşma yaptı. Canbolat, aziz şehitlerin tarih boyunca mazlumun yanında, zalimin karşısında olduğunu ifade etti. Ayrıca Mehmetçiğin sancağını diktiği her yere şan ve şeref kattığını dile getiren Canbolat, milletin bu vasfını şehitlere borçlu olduğunu söyledi. Vali Canbolat, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şehitlerimizin makamı peygamberlikten sonraki en yüce makamdır. Hakikatte diri olan sizler, millet ve ümmetimizin gönlünün en müstesna yerinde vatanımızı, milletimizi ve tüm mazlumları nasıl müdafaa etmemiz gerektiğini her an bizlere hatırlatmaktasınız. Aziz şehitlerimiz, kanlarınızla sulayarak, vatan kıldığınız bu toprakları gelecek nesillere de vatan olarak bırakmak bizlerin sizlere olan en büyük borcudur. Bu borcu da gerektiğinde tıpkı sizler gibi canlarımızla ödeyeceğimizi belirtmek isterim. Sizlerden bizlere kalan bu mücadele ruhu sayesinde hiçbir vakit fırsat tanımadığımız ihanet ve işgal girişimlerine bundan sonra da asla imkân ve hayat hakkı tanımayacağız. Bu duygular içerisinde 18 Mart 1915'te yazılan tarihin en şanlı destanlarından biri Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı vesilesiyle tarihimizin her döneminde ve gönül coğrafyamızın her yerinde şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

TÜRKİYE'NİN KADERİ HEP AYNI

Programın açılış konuşmasını Meram Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Karataş yaptı. Karataş, günümüzde Haç ile hilalin savaşının verildiğini dile getirdi. Anadolu insanının evlatlarını Çanakkale'ye gönderirken ellerini kınaya boyadığını ve evlatlarına "Ya şehit ol ya gazi" söylediğini hatırlatan Karataş, şunları kaydetti: "Bugün kahpece hazırlanmış terör yuvalarını dağıtmak için aynı aslanlar yine görev başında. Düşman değişiyor ama bu kutlu yolda Türkiye'nin kaderi hiç değişmiyor. Kadim milletimizin kaderini Allah çok güzel yazmış. İslam’ın sancaktarlığından bir an olsun bizi uzak tutmamış. Milletimiz, şehitliği kendisinden asla uzak da görmemiştir. Nice tehditlere rağmen, meslektaşlarımız en ücra köşelerde karanlıkları aydınlatmıştır. Bu uğurda şehit düşenler olmuştur. Sultan Kılıçarslan'ı Ertuğrul ve Osman Gaziyi, Mustafa Kemal Atatürk'ü Çanakkale şehitlerini, 15 Temmuz şehitlerini ve Afrin şehitlerimizi en kalbi duygularımızla hürmet ve minnetle anıyoruz."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.