Mevlütlerde Hediye Etmek İçin Kadife Yasinler Mevlidimvar’da

Mevlütlerde Hediye Etmek İçin Kadife Yasinler Mevlidimvar’da

Mevlütlerde Hediye Etmek İçin Kadife Yasinler Mevlidimvar’da

Kadife kaplı yasin kitabı son zamanlarda kullanımı oldukça yaygınlaşan ürünlerdendir. Bebek mevlütleri, sünnet mevlütleri, söz nişan mevlütleri, vefat mevlütleri ve kandiller gibi günler başlıca kullanıldıkları alanlara örnek verilebilir. Kadife kaplı yasin birçok farklı model ve boyutta imal edilmektedir. Renk ve desen bakımından da zengin bir yelpazeye sahiptir. Dış yüzeyi kadife ile kaplanmış şekilde imal edilir ve kullanıma sunulur. Bu geniş yelpaze içerisinden kullanılacağı yere göre seçim yapılarak temin edilir.

kadife-kapli-yasin-kitabi-(600-x-600).jpg

Bebek mevlüdü için alınacak yasin kitabı, bebeğin cinsiyetine göre renk ve desen seçimi yapılarak temin edilir. Kız bebek mevlütlerinde pembe rengin hakim olduğu cüz yaygın olarak tercih edilmekte, erkek bebek mevlüdü içinse mavi renk ve tonları tercih edilmektedir. Bu durum vefat mevlüdünde yeşil ve siyah olarak değişmektedir. Asker mevlüdünde ise kırmızı-beyaz temalı Yasin kitapları ön plana çıkmaktadır.

kadife-yasinler3-(600-x-600).jpg

kitabının dış yüzeyine metalik malzemeden yapılmış Allah lafzı ve ya elif harfi, vav harfi gibi ekstra süslemeler de eklenebilmektedir. Bu şekilde ürün daha estetik ve hoş bir hale gelmektedir. Ayrıca kadife kaplı kapağın köşelerine eklenen metal sayesinde köşelerin zamanla aşınarak tahrip olması da engellenmektedir. Kadife yasin cüzü lafızlı olarak imal edildiği gibi, metal etiket üzerine isim ve not baskılı olarak da imal edilebilmektedir. Örneğin bebek mevlüdü organize etmek isteyen kişi almak istediği ürünün üzerine ‘’ Sude'nin Bebek Mevlüdü Hatırası ‘’ şeklinde adına mevlüt yaptığı bebeğin ismini yazdırabilmektedir. Bu şekilde bazen kendi başına bazen de diğer geleneksel mevlüt hediyeleri ile birlikte kitabı son derece özgün bir mevlüt hediyesine dönüştürülmektedir. Siz de mevlüt hediyelikleri olarak misafirlerinize kadife yasin cüzü hediye edebilirsiniz. kategorisinde örnek kadife kaplı yasin modellerini görebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.