Meramlılar ev sahibi oluyor

Meramlılar ev sahibi oluyor

Meram Belediyesi öncülüğünde Aksinne Konutlarının ardından şimdi de Uluırmak'ta bin 646 dairelik proje hayata geçirilecek. Ön kayıt tarihinin 19-30 Kasım olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Meram'da ev sahibi olmayan kimse kalmayacak"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, eski Augustus Boutique Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile Uluırmak'ta hayata geçirilecek bin 646 konutluk proje hakkında bilgiler verdi. Başkan Toru'ya başkan yardımcıları ve birim müdürleri eşlik etti.  Konutlar için başvurular 19 Kasım Pazartesi günü başladı. 30 Kasım 2018 Cuma gününe kadar ön kayıt başvurularının alacağı belirtilirken, hafta sonları da hizmet verileceği aktarıldı. Ayrıca konutlar için peşinat bedeli olarak 35 bin lira belirlendi. 3+1 ve 166 buçuk metrekarelik daireler için aylık 2 bin 800 lira da aidat alınmasına karar verildi.

3 BİN KONUTLUK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

3 ay önce Küçükhaymanas Mahallesi'nde 448 konutluk bir projeyi faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yapımı devam eden konutların hızla yükseldiğini söyledi. Önceki gün de Aksinne Mahallesi'nde yaptıkları kentsel dönüşüm projesi ile 846 konutluk projenin temeli attıklarını belirten Başkan Toru, "Bugünde vatandaşımızdan gelen yoğun talep üzerine yeni bir projenin başvurusunu başlattık. Meram'da özellikle orta gelirli vatandaşlarımızın ciddi bir konut ihtiyacı var" dedi.

Orta gelirli vatandaşları için uygun ödeme koşulları ile yeni bir projeyi hayata geçirmenin ve vatandaşın talebine yerine getirecek olmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Toru, şunları kaydetti: "Vatandaşımızın demokratik ve adil bir şekilde ev sahibi olması gerekiyor. Yerel yönetimlerin de bu konuda çözüm üretmesi için Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Belediye öncülüğünde, kooperatiflerle kamu güvencesi ile vatandaşımızın az peşinat ve uygun taksitlerle ev sahibi olma noktasında 3 bin konutluk bir projeyi hayata geçirmiş durumdayız."  

VATANDAŞ BANKA ÖNÜNDE KUYRUK OLUŞTURDU

Kentsel dönüşüm işlemlerinin kolay bir süreç olmadığını dile getiren Toru, 4 kentsel dönüşüm alanında toplamda anlaşılan kişi sayısının 4 bin 400'ün üzerinde olduğuna değindi. "Bütün vatandaşımıza her şeyi tek tek anlatarak ve uzlaşarak bugünlere geldik" diyen Toru, "2 buçuk 3 yıllık gibi bir süreçte özveri ile çalıştık. Son olarak bin 646 dairelik Uluırmak evleri projesini hayata geçireceğiz. Normalde kayıtlar 19 Kasım tarihinde öğleden sonra başlayacaktı. Vatandaşımız, kayıtları duyunca ve talep fazla olunca vatandaşlarımız bankanın önünde sıralar oluşturmuş. Projelerimize ciddi bir teveccüh var. Bu ilgi şahsımıza ve belediyemize duyulan güvenin birer yansımasıdır. Konutlar 166 buçuk metrekare olacak. 35 bin peşinat alınacak. 2 bin 800 TL aidatla da başvuruları alacağız. Bin 650 araçlık kapalı park alanı da yapacağız. 320 araçlık açık otoparkı bulunacak ve 90  bin 905 metrekare arsa alanı içinde yeşil ve çocuk oyun alanları ile spor merkezleri de yer alacak. Sadece bir konut alanı değil, vatandaşımıza yaşam çevresi planladık. Bu konutlar sayesinde komşuluk kültürü de yaşatılacak. Ev kira bedelleri artıyor. Vatandaş, bu ağır yükün altında ev sahibi olmak istiyor. Krediye girmeden, ödeyebileceği bir miktara ev arıyor. Bu anlamda kooperatifler gözde hale geldi. Kamu öncülüğünde ve kooperatiflerle yapılan konutların konutların bundan sonraki zaman dilimi içinde daha da ön plana çıkacağını biliyoruz.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum