Meram’da “Organeral Tural” mahallesinin ismi değiştirildi

Meram’da “Organeral Tural” mahallesinin ismi değiştirildi

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Meclisi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geçmiş dönem darbelerinde aktif rol aldığı beyan edilen Orgeneral Cemal Tural'ın ismini taşıyan mahallenin adını Ateşbâz-ı Veli

Meram Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "15 Temmuz sürecinden sonra "Orgeneral Tural" Mahallesinin isminin değiştirilmesiyle ilgili olarak Meram Belediyesi'ne vatandaşlardan yoğun talep geldi. "Orgeneral Tural" Mahallesi'nin isminin Ateşbaz-ı Veli olarak değiştirilmesi" teklifi Meram Belediye Meclisi'nde karara bağlandı" denildi.

Konuyla ilgili olarak İdari-Mülki Komisyon ile İmar Komisyonu'nun ortak raporunu İmar Komisyonu Başkanı Mustafa Asım Güney okuduğu belirtildi. Vatandaşların yoğun talebi üzerine "Orgeneral Tural mahalle isminin değiştirilmesi" teklifinin ilgili komisyonlara havale edildiğini belirten Güney, "Bu mahallenin kuruluş tarihiyle ilgili bir kayda ulaşılamamış olup, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra oluştuğu görülmektedir. Orgeneral Cemal Tural'ın geçmiş dönem askeri darbelerinde aktif görev aldığı beyan edilmekte olup, bu nedenle Orgeneral Tural Mahalle isminin Ateşbâz-ı Veli olarak değiştirilmesi komisyonlarımızca uygun görülmüştür" dedi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 9. Maddesi gereğince her iki komisyonun ortak raporunun oylanarak oy birliğiyle kabul edildiği ifade edildi.

"Ateşbaz-ı Veli olması ayrı bir güzellik"

İsim değişikliğinin kabul edilmesinden sonra değerlendirmede bulunan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, "15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe teşebbüsünden sonra vatandaşlarımız Orgeneral Tural Mahallesi'nin isminin değiştirilmesi noktasında yoğun talepte bulundular. İlgili komisyonlarımızdan gelen rapor doğrultusunda meclisimiz de bu mahallenin ismini değiştirerek düzeltmiş oldu. Ayrıca Ateşbaz-ı Veli'nin metfun olduğu o bölgeye de onun isminin verilmesi ayrı bir güzellik oldu" ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Meclisi'nin almış olduğu bu kararın da, 21.10.2016 tarih ve 21785 sayılı Valilik oluruyla tasdiklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.