Meram'da DAEŞ hücresine baskın:5 ölü

Meram'da DAEŞ hücresine baskın:5 ölü

Konya'nın Meram ilçesinde yapılan operasyonda 5 DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri, eylem hazırlığı içinde olduğu belirtilen terör örgütü DAEŞ üyelerine yönelik, Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi'nde operasyon düzenlendi.

Özel Harekat polisi eşliğinde daha önceden belirlenen 10 adrese yapılan baskında, örgütün hücre evi olduğu belirtilen bir villada çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü.

Teröristlerin ölü ele geçirildiği hücre evininin askeri birliklerin servis araçlarının geçiş güzergahına yakın alması dikkat çekti.

Başka teröristlerin de olabileceği ihtimali üzerine operasyon sürerken, çatışmanın çıktığı bölgedeki sokaklar ise trafiğe kapatıldı. Operasyonda 3 kilo TNT patlayıcı, canlı bomba yeleği, 5 uzun namlulu silah, 1 adet tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Meram Yeni Yol Caddesi'nde son durak istikametine giden araçlar geri çevriliyor. Arama çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşlar ve basın mensupları da güvenlik önlemleri kapsamında hücre evine yaklaştırılmıyor.

20170712_2_24680796_23975278.jpg

Çatışmanın sona ermesinin ardından Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman hücre evinde incelemede bulundu.Ayrıca bomba imha uzmanı ve olay yeri inceleme ekipleri, inceleme başlattı. Çatışmada hafif sıyrıklarla yaralanan Özel Harekat polisi sayısı 5'e çıkarken, yaralı polislerden 1'inin başındaki kaskına merminin isabet ettiği öğrenildi.

HÜCRE EVİNİN BULUNDUĞU BÖLGE, KONYA'NIN CAN DAMARI

Çatışmanın çıktığı hücre evinin ise  Dutlukır Mevkiinde bulunan Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı personel servisi ile özel araçların güzergahında bulunan ikamet ve işyerlerine yönelik olarak önleyici güvenlik tedbirleri kapsamındaki çalışma sırasında hakkında yakalama kararı bulunan DEAŞ terör örgütü A.Y. tarafından kiralandığının tespit edilmesinin ardından gerçekleştiği belirtildi. Yaklaşık 15-20 gün önce kiralanan teröristlerin hücre evi olarak kullandığı villa, Konya'nın adeta can damarı olan bölgede bulunuyor. Hücre evinin yaklaşık 1 kilometre ilerisinde Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, yaklaşık 500 metre ileride Konya Valisi Yakup Canbolat'ın kaldığı valilik konağı, yaklaşık 800 metre ileride Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman'ın kaldığı emniyet konağı, yine yakınında Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile yerli ve yabancı turistin ziyaret akına uğrayan, onlarca kafeterya, restoran ve piknik için mesire alanın bulunması dikkat çekti. Eylem hazırlığındaki teröristlerin 15 Temmuz yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma programlarında eylemlerini gerçekleştirebileceği üzerinde duruluyor.

5 ÖZEL HAREKAT POLİSİ TABURCU OLDU

Çatışma sırasında yaralanan  1'i komiser yardımcısı 5 özel harekat polisi ise ambulansla kaldırıldıkları Konya Eğitim Araştırma ve Uygulama hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu.

SİLAH SESLERİYLE UYANDIK

Hücre evinin karşısında oturan Şenay Ç., silah sesleriyle uyandıklarını belirterek, "Daha önce burada bir müzik grubu oturuyordu, işyeri olarak kullanıyordu. Sonra kiralık levhasını gördük.15 -20 gün öncesine kadarda kiralık yazısı vardı. Biz daha önce bu kişileri hiç görmedik, konuşma şansımızda olmadı. Teröristler burnumuzun dibine kadar girmiş. Sabahta silah sesleriyle uyandık. Ne olduğunu anlayamadık. Çok sayıda özel harekat polisi ve zırhlı araçlar vardı. Silahlı çatışma uzun süre sürdü. Çok tedirginiz."dedi.

20170712aw119928_01.jpg

20170712aw119928_02.jpg

20170712aw119942_05.jpg

20170712aw119928_03.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum