Meram Mesleki Eğitim Merkezinin başarısı

Meram Mesleki Eğitim Merkezinin başarısı

Skills Türkiye Ulusal Beceri Yarışması, 25-30 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara Altınpark (ANFA) fuar alanında yapıldı.

SkillsTürkiye; Türkiye'de meslek eğitimi alan, alanında başarı gösteren ve Türkiye'yi WorldSkills ve EuroSkills yarışmalarında temsil edecek genç yetenekleri bölgesel ve ulusal yarışmalar ile 'mesleki ve teknik eğitimde ölçmeye dayalı' olarak saptamak ve bu gençlere katılacakları yarışmaya kadar kendi alanlarında eğitim verilmesini organize etmek amacı ile kurulmuş bir 'Mesleki Beceri Yarışması' organizasyonu.
2008 yılında ESPO'ya (Avrupa Beceri Organizasyonu) üye olan Türkiye 2009 yılında World Skills International'a (Dünya Uluslararası Beceri Organizasyonu) üyelik işlemlerini tamamlayarak 52. üye statüsüne kavuşmuş.
Türkiye Mesleki Beceriler Organizasyonu tarafından düzenlenen Skills Türkiye Ulusal Beceri Yarışması, 25-30 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara Altınpark  (ANFA) fuar alanında gerçekleştirildi. 17-25 yaş arasındaki mesleki eğitim almış gençlerden oluşan 88 katılımcı moda teknolojisi, grafik tasarım, hareketli robotlar, mekatronik, aşçılık, restoran servisi, hasta bakımı-hemşirelik, mücevher ustası kategorileri olmak üzere 8 dalda yarıştı. Skills Türkiye Ulusal Beceri Yarışması'nda, her bir meslek dalı için hakemlerin yarışmacıların yeteneklerini en kolay yoldan ortaya çıkarmak üzere özel olarak hazırladığı test projeler doğrultusunda ekiplerin istenilen görevleri yerine getirme ve belirlenen yeterliliklere göre hakemler 3 gün boyunca her ekibi izlendi ve yapılan puanlamayla birinciler belirlendi.
Ulusal yarışmaya Kuyumculuk ve Mücevher işlemeciliği dalında katılan Konya Meram Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Alican Boyacı tasarladığı modelle Türkiye şampiyonu oldu. Boyacı,  Eylül ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak Avrupa Beceri Yarışmaları'nda (Euro Skills) ülkemizi temsil edecek.
Yarışmayla ilgili bilgi veren Meram Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ve ekip lideri Emin Alperen, “Dünya Beceri Yarışmaları (WorldSkills İntenational ) yapıldığı 1946 yılından itibaren üye olan her ülkede Devlet Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen büyük bir organizasyondur. Bu organizasyonun Türkiye ayağında birinci olan öğrencimiz Alican Boyacı’ yı ve rehber öğretmeni Oğuz Akay ‘ı tebrik ediyorum. Öğrencimizin yetişmesinde emeği olan ustasını ve öğretmenlerimizi de kutluyorum. Böyle büyük bir organizasyonda Konya’yı temsil ederek birinci olmaktan ve Ülkemizi Dünya çapında temsil edecek olmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duymaktayız. İnşallah Londra’da yapılacak olan yarışmada da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek iyi bir dereceyle döneceğimize inanıyorum” dedi.
Ayrıca organizasyon kapsamında, yarışmaya paralel olarak Akut gibi sivil örgütlerinin gösteri ve aktiviteleri, ayrıca dans gösterileri, konserler, mini yarışmalar düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.