Menengiç kahvesi gözde içecek oldu

Menengiç kahvesi gözde içecek oldu

Güney Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişen menengiçin faydaları saymakla bitmiyor. Menengiç kahvesi ise son yılların gözde içeceklerinden birisi haline geldi

Genellikle kuruyemişin bir çeşidi olarak tüketilen menengiç aynı zamanda kahve olarakta tüketiliyor. Menengiç kahve olarak tüketilmesi için belirli bir işlemden geçiyor. İçerisinde bulundurduğu minareller sayesinde birçok hastalığa iyi gelen menengiç kahvesi, son yıllarda kafelerde yoğun olarak tüketiliyor. Konya'da en çok tüketilen sıcak içeceklerin arasında yer alan menengiç kahvesinin cildi koruduğu da söyleniyor. Konya'daki kafeler artık son dönemlerde büyük ilgi görüyor.

MENENGİÇ KAHVESİ ÇOK TÜKETİLİYOR

Çemberlitaş Kafe sahibi Ali Murat Köstekci, menengiçin birçok faydasının olduğunu söyledi. Köstekci, “Menengiç çoğunlukla Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen bir baharat olarak bilinmektedir. Belli bir işlemden geçen menengiç, kahve olarakta tüketilebiliyor. Bizde bu özel kahveyi müşterilerimize en iyi şekilde sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu bitkiden yapılan kahve, lezzetli olduğu gibi aynı zamanda içeriğinde kafeinde yok. Son yıllarda menengiç kahvesine olan talep yükseldi. Bir kez içen bir daha içmek için yine geliyor. Menengiç kahvesini köz üzerinde bakır cezvelerde pişirdiğimiz için tadı daha güzel oluyor. Menengiç kahvesinin içerisine kişinin istediği miktarda şekeri katıp yanında çikolata ve su ile sunumunu yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

“Menengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor” diyen Köstekci, “Menengiç kahvesinin faydalarından biri cildi güzelleştirerek vücudu yaşlanmaya karşı korumasıdır. Gözenekleri açarak, cildin nefes almasını sağlayan menengiç, cilde parlaklık verir ve kılcal damarları genişletir. Menengiç kahvesi metabolizmayı da canlandırır. Mide ağrılarını geçirdiği de bilinen Menengiç kahvesi, ayrıca kuruyemiş olarak tüketildiğinde oldukça fayda sağlıyor. Menengiç kahvesi birçok hastalığa iyi gelir. Kalkan özelliği vardır. Menengiç kahvesi öksürük, soğuk algınlığı, bronşit için yoğun bir şekilde tüketilmektedir. Kış aylarında çok fazla tüketilen Menengiç kahvesi, yaz aylarında da çokça tüketiliyor. Bu değerli bitkiden yapılan geleneksel Menengiç kahvesi son derece sağlıklı bir kahve seçeneğidir” ifadelerini kullandı.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum