Meke Gölü’nün zirvesinde

Meke Gölü’nün zirvesinde

Görünümü nedeniyle Dünyanın nazar boncuğu olarak adlandırılan ve son yıllarda su seviyesinin azalmasına bağlı olarak eski güzelliğini yitirmeye başlayan Meke Gölünün her zaman merak edilen zirvesi de tüm olumsuzluklardan nasibini almış.

Bu ayki ilçe gezimize eşlik eden Merhaba Şehir Eki Genel Koordinatörü Hakan Markupçu’nun isteği üzerine Meke Gölüne saptık.
Ben daha önce defalarca gördüğüm Meke Gölü’nün bu kez zirvesine çıkmayı planladım. Diğer arkadaşlar buna katılmasa da ben Meke Gölü’nün o her zaman merak edilen zirvesine çıkmayı kafama koymuştum. Volkanik patlamayla 5 milyon yıl önce meydana geldiği bilinen kraterin, zamanla suyla dolarak göle dönüşmesiyle oluşan manzarasından zirvede de hiçbir eser kalmamıştı.
Yaklaşık yarım saat süren tırmanmanın ardından gördüğüm manzara beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü o nazar boncuğunun zirvesindeki güzelliklerin hiç birisinden eser kalmamıştı. Fazla değil 5–10 yıl öncesine kadar 200 farklı kuş türü barındığı, su seviyesinin yüksek olması nedeniyle oluşturduğu güzellik her geçen gün yitip gidiyor.
Tabanda bu hüzün göze çarparken zirvede ki kuraklık ve çölü andıran görüntü de yürekleri yakıyordu.
Evet, Meke Gölü’nün zirvesini merak edenler için bu kareleri görüntüledik. Umarım Meke Gölü eski güzelliğine yeniden kavuşur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.