Mehmet Sevim SMMMO'ya aday

Mehmet Sevim SMMMO'ya aday

Yakın zamanda seçim yapılacak olan Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Muşavirler Odası'nda (SMMMO), Mali Müşavir Mehmet Sevim adaylığını açıkladı.

Yakın zamanda seçim yapılacak olan Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Muşavirler Odası'nda (SMMMO), Mali Müşavir Mehmet Sevim adaylığını açıkladı. Adaylık süreci ve hedefleri hakkında sorularımızı yanıtlayan Mehmet Sevim, muhalif bir ses olabilmek için bu yola çıktığını söyledi. Sevim, “8 yıldır mali müşavirlik yapıyorum. İdarecilik sünnettir. İyiliği emretmemiz bizim için vebal. Bazı arkadaşları geziyoruz odayla ilgili şikayetler oluyor. Çoğu birşey söylemekten çekiniyor. Muhalif olarak aday olanları belgeleri iptal edilmiş. Birçok baskı var. Bizde onların dertlerine ortak olalım dedik. Bunu kendimize vazife edindik ve adaylağımızı açıklıyoruz” dedi.

ODALAR ARTIK ÜYELERE YÜK OLUYOR

Odaların artık halka yük olduğunu gördüklerini ifade eden Sevim, “Odaların üyeye faydalı değil, zararlı olduğunu gördük. Ben adayım ama odalar kaldırılsın istiyorum. Mühür vurmaya para alınıyor yüksek miktarda. İyileştirilme yapılmadır. 28 Şubat'tan sonra birçok oda sıkıntılar meydana geldi. Özellikle Konya'da bu sıkıntılar belirgin durumda. Odalar aşırı derecede siyasallaştığı için üyelere sıkıntı veriyorlar. Zararı faydasından çok” diye konuştu. Üyelere muhalefet özgürlüğünün verilmediğini iddia eden Sevim, yönetime karşı çıkanların meslekten uzaklaştırıldığını ifade etti. Mali müşavirlerin bağımlı olma zorunda kaldığını dile getiren Sevim, “Şu an mali müşavirlerin yüzde 48'i bağımlı durumda. Eskiden serbest çalışan çoktu. Bu kapitalizmin doğal seyridir” dedi. Oda yönetiminde örgün öğretim ve yüksek lisanslılara yer verilmediğini aktaran Sevim, şunları kaydetti; “Hedefimiz uzun vadede odaların kaldırılması, kısa vadede iyileştirilmesi. Bizim şu anki hedefimiz muhalefet olup doğruyu söylemek. Biz çıkarsak yapacağımız tek şey doğruyu göstermek olacak. Odada önemli bir hizmet yok. Nefes almayı kendine hizmet olarak görülmemelidir. Şu an odada sadece seminerler yapılıyor.”

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum